× Spojenci pro Evropu

Pavera: Podle nového zákona by Karviná z hazardu neměla žádný příjem

3. 3. 2016

Je to celkem paradox, když v regionu s velkou nezaměstnaností místo podpory vzniku nových firem a pracovních míst se podporuje výstavba kasina.

Karvinský region nyní bojuje s nepříjemnou skutečností ohledně propuštění více jak sedmi tisíc horníků z OKD, Slezská univerzita hlásí stále klesající zájem studentů, ale vedení města podporuje hazard. Jediným argumentem města je, že s hazardem je spojen i příjem do pokladny města. Máme ale velké obavy z toho, že právě do budoucna tento příjem může být nulový. Pokud bude schválen nový loterijní zákon, který připravuje ministerstvo financí, tak do pokladny nepřibude nic. Ale kasino a hazardní hry zde zůstanou. Co pak bude přínosem z takového podniku pro karvinské občany? To, že si budou moci zahrát na automatech? Celému karvinskému regionu by pomohlo, kdyby všichni, kteří o tom budou rozhodovat, se snažili přilákat investory, a tím vytvořili tolik potřebná nová pracovní místa

Herbert Pavera

starosta obce Bolatice, poslanec PSP ČR