× Pohněme s tím. Společně!

Pavera odmítl účast na Hradě

2. 11. 2016
Aféra kolem (ne)vyznamenání bývalého vězně z Osvětimi Jiřího Bradyho rozdělila politickou scénu. Jedni absolvovali oficiální oslavy 28. října na Pražském hradě, druzí se účastnili alternativní akce na Staroměstském náměstí. A situace rozdělila i poslance z Opavska.

Jedním z těch, kdo přímo odmítl pozvání prezidenta Miloše Zemana na oslavy na Hradě, byl poslanec a bolatický starosta Herbert Pavera (TOP 09). „Dopoledne jsem společně s přáteli, kolegy a kolegyněmi i cizími lidmi položil kytici k pomníku T. G. Masaryka na Hradčanském náměstí. A večer jsem se účastnil setkání na Staroměstském náměstí. Sice jsem byl pozván na Pražský hrad na recepci u příležitosti oslav 28. října, ale rozhodli jsme se s manželkou, že půjdeme podpořit člověka, který prožil nelehký život a který se snažil po celý svůj život burcovat za boj za demokracii, a to pana Jiřího Bradyho. A podvečer byl opravdu krásným zážitkem,“ říká Pavera.

Zdroj:REGION OPAVSKO, Datum vydání:1.11.2016 Rubrika / pořad:Publicistika, Strana / zpráva 03, Autor:(dat)

Osobnosti:
Herbert Pavera