× Pohněme s tím. Společně!

Pavera: Nikdo se nepřihlásil. Obec si stavbu zajistí vlastními silami.

14. 11. 2017

Kapacita bolatického hřbitova se pomalu, ale jistě naplňuje. Obec chtěla začít ještě letos na podzim hřbitov rozšiřovat, nesehnala však žádnou firmu, která by se do toho pustila. Bolaticím tak nezbývá, než počkat do jara.

Bolatický hřbitov se má rozšířit o takřka čtyři tisíce metrů čtverečních. Na této ploše má vzniknout něco přes 250 jednohrobů, 48 dvojhrobů a 80 schránek v kolumbáriu. I když měly práce začít již na podzim, nestane se tak. „Bohužel se do výběrového řízení nepřihlásila žádná firma a oslovené firmy se omluvily z důvodu nedostatku času,“ objasnil starosta Herbert Pavera. Obec nyní vyhlásí nové výběrové řízení, termín realizace ale bude až na jaře příštího roku. „Pokud by se znovu nikdo nepřihlásil, budou celou stavbu zajišťovat pracovníci Technických služeb Bolatice,“ dodal starosta s tím, že nová část hřbitova by měla být připravena k užívání od roku 2019. Ve stávající části zbývá třiatřicet hrobových míst a šest hrobových míst pro děti.
Zdroj:REGION OPAVSKODatum vydání:7.11.2017 Rubrika / pořad:ZpravodajstvíStrana / zpráva02Autor:(niki)

Osobnosti:
Herbert Pavera