Pavera: napojení na dálniční křižovatku mizí jako pověstná pára nad hrncem

15. 3. 2018
Nedávné naděje na rychlé řešení týkající se napojení obchodního outletového centra v Ostravě-Přívoze na dálniční křižovatku nad D1 mizí jako pověstná pára nad hrncem. Vše nasvědčuje tomu, že se minimálně rok bude do nákupního střediska vjíždět a vyjíždět výhradně z frekventované Hlučínské ulice prostřednictvím nové, poměrně komplikované světelné křižovatky u mostu přes řeku Odru.

Deníku to řekl Herbert Pavera, předseda Sdružení obcí Hlučínska, které usilovalo o to, aby zde světelná křižovatka vůbec nevznikla.
Podle projektu má být outletové centrum otevřeno letos na podzim.
Druhé napojení z dálniční křižovatky sice podporuje město, kraj, vstřícné je nyní i Ředitelství silnic a dálnic, půjde však o dlouhodobou záležitost.

OBAVY

Než se to udělá, bude už outletové centrum stát i se světelnou křižovatkou,“ konstatoval Pavera, který se netajil obavami z dopravních následků, které může světelná křižovatka u řeky Odry přinést. „Znám to tam, myslím si, že to bude problém. Povolil to ale kraj, policisté to taky povolili. Lidé aspoň budou vědět, kam pak směřovat své stížnosti,“ pokrčil rameny Pavera.

Zdroj:opavsky.denik.czDatum vydání:12.3.2018 Rubrika / pořad:Z regionuAutor:Jaroslav Perdoch

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme