Pavera: Je nezbytné podpořit malé a střední farmy

18. 5. 2017
Populismus, či snaha řešit podstatu problémů? Sedlákům napověděla předvolební debata s politiky.
Jaká je představa jednotlivých politických stran a hnutí o českém venkovu a zemědělství? Přiklánějí se k co největší podpoře rodinných farem, která je cílovým modelem evropského zemědělství a podporuje ji i současné nastavení Společné zemědělské politiky EU, nebo jsou zastánci odlišného modelu, preferovaného v České republice? Na jejich postoj k tomuto tématu, ale i řadě obecnějších - např. podmínkám k podnikání, elektronické evidenci tržeb či míře byrokracie se zástupců celkem deseti politických subjektů ptala v pátek 5. května v pražském hotelu STEP selská veřejnost.
Herbert Pavera TOP 09 - poslanec a předseda expertní komise TOP 09 pro zemědělství a venkov 
Prioritami TOP 09 v oblasti zemědělství a venkova je především podpora správného zacházení s krajinou, půdou a vodou a rovněž zajištění kvalitních a bezpečných potravin, zejména od regionálních producentů. Základní předpoklad oživení venkova vidíme v podpoře malých a rodinných farem a také mladých zemědělců s opravdovým vztahem k půdě a krajině.“ 

Jakým směrem se bude v příštích čtyřech letech ubírat nejen naše zemědělství a venkov má v rukou tak trochu každý z nás. Předvolební debata sedláků s politiky leccos napověděla, teď již zbývá pouze rozpoznat opravdovou snahu řešit podstatu problémů od populismu. Tak hodně štěstí! 

Zdroj:agris.czDatum vydání:11.5.2017 Rubrika / pořad:ZemědělstvíAutor:ASZ

Štítky
Osobnosti: Herbert Pavera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme