× Pohněme s tím. Společně!

Pavera: Jak ochránit seniory proti šmejdům? Zábavně s Jahelkou

31. 10. 2017

Cyklus zábavně vzdělávacích besed s veřejně známými osobnostmi odstartoval minulý týden v Bolaticích. S pořadem zaměřeným na problematiku šmejdů zde vystoupil Ivo Jahelka.
Zpívající právník dokázal naplnit sál.

Podzimní škola (nejen) pro seniory, tak se nazývá cyklus besed, který bude v Bolaticích probíhat až takřka do poloviny prosince. Besedy by měly jak vzdělávat, tak bavit.
Za tím účelem si Bolatice pozvaly hned několik známých osobností. „S myšlenkou této akce přišli pracovníci Centra společných služeb při Svazku obcí mikroregionu Hlučínska, kteří starosty informovali o možnosti získat dotaci z Programu na podporu zdravého stárnutí na rok 2017. Nás to zaujalo, a tak jsme připravili projekt,“ ohlíží se starosta Bolatic Herbert Pavera.

Dotace byla obci skutečně přiznána, a to ve výši 50 tisíc korun. Minulý týden cyklus odstartoval svým vystoupením Jak neskočit šmejdům na špek zpívající právník Ivo Jahelka. „Už dříve jsme pořádali vzdělávací akce pro seniory, ale přicházelo na ně jen málo lidí, maximálně do dvaceti osob. Na besedu s Ivem Jahelkou již přišlo téměř dvě stě, a nejen, že se skutečně bavili, ale díky zkušenostem právníka se i poučili,“ uvedl Pavera. Během listopadu a prosince by v Bolaticích měli vystoupit ještě kulinář a odborník na výživu Petr Stupka, italský zpěvák a odborník na italskou kuchyni Andrea Andrei, dále Jan Cimický, Zuzana Bubílková nebo publicista Ivo Šmoldas.

Zdroj:REGION OPAVSKODatum vydání:24.10.2017 Rubrika / pořad:ZpravodajstvíStrana / zpráva02Autor:(niki)

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

Zámecká 488/20