Outletové centrum může způsobit dopravní komplikace

17. 12. 2017
U mostu přes Odru vznikne světelná křižovatka. O situaci se bude hovořit na radě Sdružení obcí Hlučínska.

Ostrava – Světelná křižovatka u mostu přes řeku Odru, rozšíření pruhů, proměna navazující křižovatky. Na to vše se musejí připravit motoristé, kteří využívají frekventovanou ulici Hlučínskou procházející městskou částí Ostrava-Přívoz. Jde o hlavní spojnici mezi Hlučínskem a Ostravou.
Důvodem razantních změn je plánovaná výstavba outletového centra, které by mělo být otevřeno příští rok na podzim v prostoru mezi řekou Odrou a dálnicí D1 v Ostravě-Přívoze. Jediné napojení bude z Hlučínské ulice u mostu přes řeku. Silnice již nyní v době dopravní špičky zažívá kalamitní situace. Pokračování na straně 5 Outletové centrum. Bude to katastrofa, říkají starostové

Starostové okolních ostravských městských obvodů a obcí na Opavsku jsou zděšeni. Obávají se, že Hlučínská ulice nápor dalších vozidel nezvládne. Mnohé také šokovalo zjištění Deníku, že finální verze outletového centra nepočítá s napojením ze dvou míst, jak se původně uvažovalo. Jak již Deník psal, příjezd a výjezd bude pouze z Hlučínské ulice. Propojení na okružní křižovatku nad dálnicí D1, o kterém se mluvilo, Ředitelství silnic a dálnic nepovolilo. Jeho postoj však není žádné překvapení a investor o něm věděl.
O situaci se bude hovořit příští týden na radě Sdružení obcí Hlučínska, které je dobrovolným svazkem 27 obcí a měst Hlučínska. Se sdružením velmi úzce spolupracují i tři městské části Ostravy a jedna městská část Opavy. Podle předsedy sdruženi Herberta Pavery, který je současně starostou Bolatic, outletové centrum může způsobit velké dopravní komplikace.

Dění kolem outletového centra budeme dále sledovat. Mimo jiné přineseme podrobnější informace o plánovaných změnách i různá stanoviska.

Zdroj:Frýdecko-místecký a třinecký deník +5Datum vydání:5.12.2017 Rubrika / pořad:Titulní stranaStrana / zpráva01Autor:JAROSLAV PERDOCH