Outlet - není schválené druhé napojení. Hrozí kolaps na Hlučínské ulici

6. 8. 2018

Outletové centrum s levným značkovým oblečením, které má být otevřeno letos v listopadu u dálnice D1 v Ostravě-Přívoze, dostává konkrétní podobu. Rýsuje se také velké parkoviště s kapacitou až osmi set míst.

Současně probíhají i stavební úpravy jediné příjezdové komunikace Hlučínské ulice, ve které vzniknou odbočovací a připojovací pruhy a také světelná křižovatka u mostu přes řeku Odru.
Řidiče ještě během prázdnin zřejmě čekají komplikace.
„Provoz bude omezován podle platného dopravně inženýrského opatření v koordinaci s Policií České republiky. Je nutné počítat s dočasnými uzavírkami pruhu. 

Kolem outletového centra bylo v minulých měsících hodně rušno. Poté, co vyšlo najevo, že středisko nemá schválené druhé napojení z dálniční křižovatky, ostře zareagovalo Sdružení obcí Hlučínska v čele s jeho předsedou Herbertem Paverou.
„Bojíme se kolapsu. Hlučínská ulice již nyní v době dopravní špičky zažívá krizové situace. Po otevření outletového centra s jediným napojením z Hlučínské ulice se to může ještě zhoršit,“ uvedl Pavera.

Ohledně druhého trvalého napojení z dálniční křižovatky se vedla řada jednání. Jak Deníku v úterý řekl Pavera, k průlomu zatím nedošlo. To potvrdilo i vedení Moravskoslezského kraje.

„Oddělení silničního hospodářství krajského úřadu nemá nové informace ohledně trvalého napojení outletového centra na okružní křižovatku silnice I/56 s dálnicí D1. V současné době je užíváno dočasné napojení, ale jen vozidly stavby, a to pouze pro vjezd na staveniště,“ řekla Nikola Birklenová, tisková mluvčí kraje.
DALŠÍ MOST
Stále častěji se nyní hovoří o nutnosti vybudování dalšího mostu přes řeku Odru. Komunikace by se napojovala na křižovatku nad dálnicí D1 v Přívoze, ze které by se dalo sjet do outletového centra.

„Tento týden máme schůzku s projektanty ohledně řešení nového mostu přes řeku Odru,“ řekl Pavera s tím, že se jasně ukazuje, že přes řeku Odru musí být další most. „Ten stávající nestačí, nedá se rozšířit, časem se bude muset rekonstruovat,“ doplnil Pavera. Stavba nového mostu může trvat několik let.

Zdroj:moravskoslezsky.denik.cz +1Datum vydání:2.8.2018 Rubrika / pořad:Moje OstravskoAutor:Jaroslav Perdoch

Štítky
Osobnosti: Herbert Pavera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme