31. 1. 2012

Konkrétně taková kauza H-Systém. Manažeři této firmy ukradli důvěřivým lidem miliardu korun, která jim byla svěřena na stavbu rodinných domků. Kde jsou všechny tyto peníze, dnes nikdo neví. Však za to taky byl se vší slávou odsouzen největší viník, jakýsi Smetka na 12 let do vězení. Od vazby a uvěznění již uběhlo panu Smetkovi 8 let a proto Obvodní soud pro Prahu 4 rozhodl, že zlodějského podnikatele pustí podmínečně na svobodu. Že okradeným lidem dosud nic nevrátil zpět, není podstatné. Je nutné dodržet jeho práva. Práva okradených asi nejsou tak důležitá.

V Norku se zase zdárně vyvíjí kauza hromadného vraha a pošetilce Breivika. Psychiatři se přou, zda je, či není nemocný. Jaksi se zapomíná, že i ti mrtví, které bezcitně zastřelil, měli svá práva a už je definitivně nemají. Dokonce aby panu vrahovi nikdo neublížil, tak mu postaví zvláštní psychiatrickou léčebnu, protože takovou ještě v Norsku nemají.

V Norsku je asi mnoho zvyklostí společných s námi. Vrazi a zloději mají jisté zacházení v rukavičkách a okradení a zavraždění nejsou důležití. Pan Smetka si bude žít s miliardou dále, Breivik s praxi esesáka bude opečováván za peníze daňových poplatníků a také rodičů těch, kterým zabil jejich děti.

Jestli se tyto pošetilé přístupy k právům vrahům a zlodějů nezmění, nedopadne to s námi a Evropou vůbec dobře.

Více zde: http://www.ostravatop09.cz/

Jaroslav Moureček, TOP 09 Ostrava-Jih