Dožínková slavnost v Jakartovicích

7. 9. 2022

První zářijovou neděli se konala Dožínková slavnost v Jakartovicích na Opavsku, kterou zorganizoval Jiří Michalisko, člen TOP 09 Opava, lídr kandidátky v obci Jakartovice, nadšený farmář a myslivec.

Zahájení Dožínek se neslo ve slavnostním duchu. Úrodě požehnal místní pan farář, všechny přítomné za pořadatele přivítal Jiří Michalisko a přišla pozdravit i kandidátka do Senátu za koalici SPOLU paní Pavla Löwenthalová.

Celé odpoledne se neslo ve veselém duchu. K tanci i poslechu hrála cimbálová muzika Cyril. Byly napečeny dožínkové koláče, uvařený zvěřinový guláš a byla připravena degustace vín Vinselekt Michlovský, který k ochutnávkám zdarma přidal i prémiovou cenu pro nákup vín z jejich produkce.

Dětem byla pomocí edukativní soutěže přiblížena podstata zemědělství. Došlo na vysvětlení tolik potřebné tvorby krajiny při hospodářské činnosti. To vše ve spolupráci se zástupci Agronomické fakulty MENDELU Brno a Českomoravské společnosti zemědělských podnikatelů (ČMSZP) společně se Společností mladých agrárníků (SMA ČR).

Dožínková slavnost se tak stala skvělou příležitostí pro přátelská setkání, zajímavé rozhovory i příjemně strávené nedělní odpoledne.

Jak řekl Jiří Michalisko, organizátor akce: „Myslím, že se nám Dožínková slavnost povedla. Měli jsme možnost potkat se s přáteli a známými, všichni se vesele bavili. Určitě má smysl pořádat akce tohoto typu pro veřejnost. Věřím, že jsme tímto navázali na dřívější tradici pořádání dožínkových slavností v Jakartovicích, která se v posledních letech nepodporovala.“

Hana Bláhová, krajská manažerka TOP 09 

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme