Nejpřívětivějším úřadem se stal Příbor

4. 1. 2019

Známe vítěze soutěže o nejpřívětivější úřady obcí s pověřeným obecním úřadem. Zvítězil Příbor, následován Úvaly a Kláštercem nad Ohří. Skokanem roku se stalo město Jesenice.

Přívětivý úřad je soutěž mapující stav přívětivosti a otevřenosti obecních a městských úřadů vůči občanům a jejich potřebám. Základní hodnocenou kategorií je přitom poskytování nadstandardních služeb či běžných služeb v nadstandardní kvalitě. Cíl soutěže je už několik let stále stejný – ocenit snahu představitelů obcí a měst ve zvyšování přívětivosti jejich úřadů vůči obyvatelům.
Na začátku září letošního roku byl starostům a tajemníkům z obcí s pověřeným obecním úřadem rozeslán elektronický online dotazník k soutěži Přívětivý úřad v kategorii obcí II. typu. Zástupci obcí mohli tento dotazník vyplnit a elektronicky odeslat odboru strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstva vnitra do konce září.

Celkem bylo předáno 13 cen pro krajské vítěze, ceny pro tři nejlepší úřady v rámci ČR a také cena pro „skokana roku“, který zaznamenal největší meziroční posun v pořadí. Na prvních třech místech v rámci celé ČR se umístily úřady měst Příboru, Úval a Klášterce nad Ohří. Skokanem roku je pro letošek město Jesenice.
Soutěž i letos doprovázel sběr příkladů dobré praxe a vydání publikace, jejímž cílem je nabídnout inspiraci dalším obecním a městským úřadům celé České republiky.

Místostarostou města Příbor je Pavel Netušil - náš dlouhodobý zastupitel a po úspěšnýchletošních komunálních volbách zastává funkci místostarosty města Příbor.

Zdroj:Veřejná správaDatum vydání:12.12.2018 Rubrika / pořad:ZpravodajstvíStrana / zpráva22Autor:Martina Němcová

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

Zámecká 488/20