Napojení na outletové centrum v nedohlednu

3. 4. 2018

Na řadě je jednání TK Development a ŘSD za účasti dalších stran.

Hlučínsko – Druhé trvalé napojení outletového centra v Ostravě-Přívoze zatím v dohlednu není. Dosud je jisté jen dočasné napojení během stavby. Tak vypadají zatím poslední výsledky jednání starostů obcí na Hlučínsku, Ředitelství silnic a dálnice (ŘSD), kraje a zástupců developera. Podle předsedy Sdružení obcí Hlučínska Herberta Pavery je nyní na řadě jednání developera s ŘSD. „Momentálně jednání stojí na tom, že by developer měl vypracovat studii s tímto napojením a předložit ji ŘSD,“ uvedl Herbert Pavera.

Podle projektového manažera TK Development Romana Vachty připravuje společnost podklady pro projektovou dokumentaci. „Po jejím projednání budeme zpracovávat další stupně projektové dokumentace a následně zažádáme o stavební povolení. Do stavebního řízení bude zapojen široký okruh účastníků, takže v tuto chvíli nemůžeme předjímat budoucí dokončení silnice,“ přiblížil Roman Vachta.
Zpracovat dokumentaci a projednat záměr, zpracovat projektovou dokumentaci, získat stanoviska dotčených orgánů a požádat o příslušná povolení podle něj běžně trvá řádově několik měsíců. Podle projektu má být outletové centrum otevřeno letos na podzim.
Druhé napojení z dálniční křižovatky sice podporují město a kraj, vstřícné je nyní i Ředitelství silnic a dálnic, půjde však o dlouhodobou záležitost.

Zdroj:Týdeník Opavský a Hlučínský RegionDatum vydání:3.4.2018 Rubrika / pořad:Hlučín, Kravaře a okolíStrana / zpráva03Autor:MILAN FREIBERG