Na rozdíl od ostatních, v Bolaticích mají šest zájemců.

3. 1. 2018

Výběrová řízení se vypisují ve velkém, stavební firmy se totiž později už nehlásí.
Sehnat peníze na rekonstrukce nebo nové stavby není v poslední době pro starosty obcí a měst v kraji jediným oříškem. Stále složitější je totiž i najít stavební firmu, která zakázku vezme. Především menší obce vypisují výběrová řízení i několikrát za sebou. Soutěže na investice letošního roku tak už mnohde vypsali.

Jak moc rozhoduje doba vypsání soutěže o získání stavební firmy, to si před několika týdny vyzkoušely také Bolatice na Hlučínsku. Tamní hřbitov postupně dosloužil a obec plánuje jeho rozšíření. Vše má připraveno, včetně financí. Už na podzim chtěla začít, ale nesehnala zhotovitele. „Nehlásili se, protože měli moc jiných zakázek. Na konci roku jsme uspořádali nové výběrové řízení a dopadlo to výborně. Máme šest zájemců,“ popsal rozdíl starosta Bolatic Herbert Pavera s tím, že hřbitov se díky tomu bude rozšiřovat co nejdříve.

Starostové malých obcí ale zároveň avizují, že současná situace je pro ně velmi nevýhodná. Nemůžou totiž vypsat výběrová řízení na všechny naplánované stavební akce hned začátkem roku, protože čekají, zda na své investice získají dotace.

Zdroj:Mladá fronta DNESDatum vydání:3.1.2018 Rubrika / pořad:Kraj MoravskoslezskýStrana / zpráva13Autor:Žaneta Motlová

Osobnosti:
Herbert Pavera