Herbert Pavera opět obhájil funkci starosty

13. 11. 2018

Na ustavující schůzi v Bolaticích i v těchto volbách Herbert Pavera opět obhájil funkci starosty. Byl lídrem sdružení Společně pro Bolatice a Borovou, kde krásným výsledkem 53,83% získali pohodlnou většinu.

"Z investičních plánů chceme dokončit opravu místních komunikací a chodníků, zahájit výstavbu Centra sociálních služeb (domov pro seniory a denní stacionář)," vyzdvihl starosta Herbert Pavera a dodal, že chtějí pokračovat  " v zahájení výstavby  relaxačního a sportovního centra na bývalé skládce, dále modernizovat veřejné osvětlení, opravit fasády kulturního domu, hasičské zbrojnice na Borové, budovy na hřišti a vybudovat nové centrum obce (náměstí).

A samozžřejmě se nesmí zapomenou ani na kulturu. "Rovněž chceme udržet tradice a zvyky v obci, podporovat spolkový život a více se věnovat celoživotnímu vzdělávání občanů," řekl Herbert Pavera.

Herbert Pavera

 Dlouholetý starosta obce Bolatice a bývalý poslanec Parlamentu České republiky za TOP 09 se narodil v roce 1958. Vystudoval učitelství matematiky a chemie na Pedagogické škole v Ostravě. Od roku 1990 je zastupitelem obce a od roku 1998 až dodnes starostou Bolatic. Od roku 2006 je předsedou Sdružení obcí Hlučínska.

Narodil se 4. ledna 1958. Po absolvování gymnázia v Hlučíně vystudoval učitelství matematiky a chemie pro základní i střední školy na Pedagogické škole v Ostravě.

Učil na základní škole v Opavě - Kylešovicích, kde od roku 1987 působil tři roky jako zástupce ředitele ZŠ a v letech 1992 až 1998 byl na této škole ředitelem.

V komunálních volbách v roce 1990 byl Herbert Pavera poprvé zvolen do Zastupitelstva obce Bolatice v okrese Opava a do roku 1992 byl uvolněným zástupcem starosty. Mandát zastupitele obhájil i v komunálních volbách v roce 1994, kdy byl zvolen členem rady obce jako nestraník za "Sdružení nezávislých kandidátů". V letech 1997 až 1998 působil jako neuvolněný místostarosta obce.

V komunálních volbách v roce 1998, kdy Herbert Pavera úspěšně kandidoval jako nestraník opět za "Sdružení nezávislých kandidátů", byl zvolen starostou obce. Funkci zastupitele i starosty pak obhájil ještě v komunálních volbách v roce 2002 (nestraník za SNK-ED), v komunálních volbách v roce 2006 (nestraník za SNK-ED) a v komunálních volbách v roce 2010 a 2014 (nestraník za TOP 09). 

V roce 2006 byl Herbert Pavera zvolen předsedou svazku obcí a měst na Hlučínsku - Sdružení obcí Hlučínska a je jim i dnes.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2013 kandidoval ze čtvrtého místa v Moravskoslezském kraji jako nestraník za TOP 09 a byl díky 2 719 preferenčních hlasů zvolen. 

Do TOP 09 vstoupil v červnu roku 2015. V současnosti je členem výkonného výboru strany.

Herbert Pavera je ženatý a má dvě dcery. Svůj volný čas nejraději tráví se svým malým vnukem, s míčem u nohy na fotbalovém hřišti nebo s mužskou recesistickou taneční skupinou Bolatičtí Bobři.

 

Marcela Masná - krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezského kraje

e-mail: marcela.masna@top09.cz

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme