První krok k otevřenější komunikaci

Návrh TOP 09 na audiovizuální záznam ze zasedání zastupitelstva Frýdku-Místku

25. 2. 2013

Na dnešním zastupitelstvu města 25. 2. 2013 byl schválen návrh TOP 09 pořizovat audiovizuální záznam ze zasedání zastupitelstva. Vládnoucí koalice ČSSD, KDU-ČSL a Nestraníků (dříve Věci veřejné) po dvou letech našeho úsilí uznala předložené argumenty a ustoupila ze svého odmítavého postoje k větší informovanosti občanů města. Tímto vstřícným krokem dává vládnoucí koalice také i svým zastupitelům možnost prezentovat své aktivity i jinde, než pouze na půdě stranických sekretariátů nebo v potemnělých sklepích zakouřených vináren.

Jsem přesvědčen, že tento krok přispěje nejen k lepší informovanosti veřejnosti, ale i k větší kontrole činnosti jednotlivých zastupitelů. Lidé se tak budou moci na vlastní oči přesvědčit o tom, zda a jakými způsoby prosazuje jejich zastupitel své předvolební sliby.

Náš další návrh k otevřenější a hlavně průběžné komunikaci zastupitelů s veřejností spolu s prezentací jejich aktivit spočívá ve zveřejnění emailových kontaktů na jednotlivé zastupitele na stránkách města spolu s odkazem na jejich stanoviska k podnětům občanů a k dalším důležitým problémům, které se týkají našeho města.

Věřím, že i v tomto vládnoucí koalice nakonec ustoupí a náš návrh podpoří. Občané tím dostanou možnost komunikovat se svým zastupitelem během celého volebního období a ne pouze jednou za čtyři roky, v průběhu předvolební kampaně.

Jsem přesvědčen, že si to obě strany (zastupitel i jeho voliči) zaslouží bez ohledu na svou politickou orientaci.

Ing. Martin Špetla,

zastupitel, předseda MO TOP 09 Frýdek-Místek

Zdroj: www.top09fm.cz

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme