Ing. Martin Špetla

Proč kandiduji v parlamentních volbách

9. 10. 2013

Je mi 49 let, jsem ženatý, mám dvě děti a bydlím ve Frýdku-Místku.

Vysokoškolské ekonomické vzdělání jsem absolvoval na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Od roku 1982 jsem byl zaměstnán ve Spotřebním družstvu Jednota Frýdek-Místek a od roku 1993 jsem začal podnikat. V současné době pracuji jako OSVČ v oboru ekonomického poradenství.

Členem TOP 09 jsem od roku 2009, kdy jsem aktivně pomáhal zakládat regionální organizace ve Frýdku-Místku a Karviné. V současné době zastávám funkci předsedy místní organizace TOP 09 Frýdek – Místek a místopředsedy regionální organizace Frýdek-Místek. Od roku 2009 jsem rovněž členem Moravskoslezského krajského výboru TOP 09. V létě 2013 jsem začal pracovat v poradním sboru TOP 09 pro sociální politiku.

Ve svém volném čase rád cestuji a fotografuji.

Proč kandiduji v parlamentních volbách

Sdílím názor, že politika se dá nejlépe ovlivňovat prostřednictvím politických stran, a proto chci svou účastí na kandidátce TOP 09 přispět k naplnění těchto cílů:

* učinit politiku nezajímavou pro nejrůznější stranické i tzv. nezávislé „šibaly“, kteří ve svém politickém angažmá sledují pouze svůj osobní prospěch;

* zároveň učinit politiku atraktivní pro nové „odvážlivce“, kteří se chtějí realizovat v hledání způsobů, jak být užiteční v práci pro své okolí bez ohledu na stranickou příslušnost.

V tom vidím jedinou možnou cestu, jak změnit negativní vnímaní politiky nejen ve Frýdku-Místku, ale v celé České republice. Kandiduji tedy vlastně kvůli sobě. Chci totiž, aby můj život i život mé rodiny v budoucnu ovlivňovali pouze „odvážlivci“ a ne „šibalové“.

Co budu prosazovat v případě svého zvolení?

Vzhledem k tomu, že jsem se připojil k aktivitě několika významných občanských sdružení, které se věnují zlepšení politické kultury v naší zemi, budu v případě svého zvolení prosazovat jimi navrhované zákony, které jsou mi blízké – viz www.rekonstrukcestatu.cz,

V případě svého zvolení nabízím dále prosazování takových zákonů, které ulehčí život firmám, podnikatelům i zaměstnancům, kteří pouze nečekají na milodary, ale na příležitosti. Jednak prosazováním transparentního a stabilního podnikatelského prostředí bez neustálých daňových a legislativních změn, ale i účinnou podporou těch zaměstnanců, kteří budou mít zájem rozvíjet svou kvalifikaci a zvyšovat míru svého uplatnění na trhu práce.

V mém pojetí pravicové politiky vidím své místo rovněž i v prosazování zákonů, které budou přispívat k nastolení spravedlivého sociálního smíru ve společnosti podle těchto zásad:

* kdo může a chce pracovat, ať dostane příležitost;

* kdo nemůže pracovat, ať se mu dostane odpovídající pomoci;

* kdo může, ale nechce pracovat, ať nedostane nic.

Jsem přesvědčen, že i ostatní kandidáti TOP 09 z okresu Frýdek-Místek mají co nabídnout a v případě jejich zvolení se za ně nebudeme muset stydět. Více informací o našich kandidátech a dalších aktivitách TOP 09 Frýdek-Místek najdete na našich internetových stránkách www.top09fm.cz a rovněž i na facebooku skupiny TOP 09 Frýdek-Místek www.facebook.com/top09fm.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme