× Pohněme s tím. Společně!

Bolatiční Bobři podpořili charitativní ples

22. 1. 2019

Charitativní ples na pomoc jedenáctiletému Kubíkovi Bačkovskému, který od narození trpí nevyléčitelnou Duchennovou svalovou dystrofií, minulou sobotu podpořily desítky lidí. Vybrané peníze budou použity na dofinancování elektrického vozíčku a úpravu auta.

Kubíkovi Bačkovskému lékaři hned po narození stanovili závažnou diagnózu. Byla mu potvrzena svalová dystrofie Duchenneova typu, což je vrozené dědičné onemocnění. Při nemoci jsou mimo jiné postiženy kosterní a srdeční svaly a dochází k upoutání na invalidní vozík. „V současné době není bohužel žádná možnost účinné léčby, a tak se alespoň snažíme zpomalit průběh nemoci léky, chodíme pravidelně na rehabilitaci, doma třikrát denně cvičíme,“ popisuje jeho tatínek Pavel Bačkovský, který už jedenáctým rokem organizuje charitativní ples. Letošní ročník se uskutečnil minulou sobotu v budišovském kulturním domě.

„Je smutné, že stát nepomáhá těmto lidem, jak by měl. Naštěstí je mnoho lidí s otevřeným srdcem, díky jejichž pomoci nejen Jakub, ale i spousta dalších zdravotně postižených lidí, žijí kvalitním životem,“ říká starosta Bolatic a senátor Herbert Pavera, který chlapce přijel se skupinou Bolatičtí Bobři podpořit. Návštěvníci se mohli zapojit do elektronické aukce dresů klubů a sportovců, která vynesla 32 700 korun.

Zdroj:REGION OPAVSKODatum vydání:22.1.2019 Rubrika / pořad:Opavsko se bavíStrana / zpráva10Autor:(tep)

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

Zámecká 488/20