Bolatice čeká řada investic

4. 1. 2019

Spoustu plánů mají na letošní rok v Bolaticích. Pracovat se tu bude na novém náměstí, dokončena by měla být výstavba mateřské školy, na cestách přibydou retardéry, modernizací projde například kino nebo koupaliště.

Největší částka poputuje na opravy chodníků a nové náměstí. Za 20 milionů korun budou opraveny například chodníky na ulici Nádražní či Hlučínské. Rekonstrukcí projdou v letošním roce i některé komunikace, vodovody a kanalizace. Pracovat se bude také v areálu bývalé skládky na Borové, kde má vzniknout běžecká dráha pro hasiče. Dostavěna bude nová mateřská škola na Borové. Rekonstrukce proběhne také na místním koupališti, kde bude mimo jiné opraveno hřiště na plážový volejbal či sociální zařízení. „Obec dále objedná projektovou dokumentaci na výstavbu Centra sociálních služeb, tedy bytů pro seniory. Počítáme také s výsadbou nové zeleně, zaměříme se na bezpečnost, v Bolaticích přibydou tři nové zpomalovací retardéry,“ vypočítává starosta Bolatic Herbert Pavera. V místním kině se poté vymění stará sedadla za nová.

Zdroj:REGION OPAVSKODatum vydání:2.1.2019 Rubrika / pořad:ZpravodajstvíStrana / zpráva06Autor:(niki)

Osobnosti:
Herbert Pavera