Velička: Informace z krajské komise

18. 2. 2021

Dne 11.2.2021 se sešla krajská Komise pro občany se zdravotním postižením. Na své pracovní skupině projednala a posoudila žádosti o přidělení účelové dotace z rozpočtu kraje v Programu realizace specifických aktivit Moravskoslezského krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením na rok 2021. Radě kraje nakonec doporučila podpořit 28 vybraných projektů, v celkové částce 4.000.000,- Kč. 

Komise na svém jednání také doporučila Radě kraje vyhlásit dotační program na Podporu sociálního podnikání, a to částkou ve výši 3.000.000,- Kč. 
V následné diskuzi s náměstkem hejtmana Jiřím Navrátilem byla diskutována chaotická a nekompetentní komunikace ze strany ministryně práce a sociálních věcí v problematice navyšování platů pracovníků v sociální sféře. Další diskutované téma byla neschopnost ministerstva zdravotnictví zajistit vakcinační systém pro všechny pracovníky v sociálních službách a klienty těchto služeb a zařízení. Při této příležitosti pochválil náměstek hejtmana úředníky odboru sociálních věcí KÚ za jejich práci při přípravě podkladu pro očkování. 
Tomáš Velička
člen Komise pro občany se zdravotním postižením
TOP 09
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme