SPOLU do Senátu: v kraji postavíme 4 kandidáty

23. 6. 2022

V krásném prostředí Krnovské synagogy oznámila svou kandidaturu současná krnovská zastupitelka a veteřinářka Pavla Löwenthalová (KDU-ČSL), která bude kandidovat v senátním obvodu č. 64 Bruntál. Zaměřit se chce především na oblast zemědělství, které se dlouhodobě věnuje.

V senátním obvodu č. 67 Nový Jičín bude kandidovat současná starostka Mořkova Ivana Váňová (KDU-ČSL), která svou kandidaturu oznámila symbolicky na Nádvoří Václava Havla v Novém Jičíně: “Já jsem se rozhodla k té kandidatuře do Senátu proto, že chci, aby v Senátu byl slyšet hlas komunálního politika. Koalice SPOLU mi dává jistotu, že kandiduji za demokratické strany.”

V senátním obvodu č. 70 Ostrava-město bude svůj mandát obhajovat současný senátor Zdeněk Nytra (ODS): "Před šesti lety jsem kandidoval jako nezávislý s podporou ODS a TOP09. Jsem moc rád, že v letošních volbách budu mít i podporu KDU-ČSL, tedy jako kandidát SPOLU. A je určitě dobře, že jsme se takto dokázali dohodnout ve všech čtyřech senátních obvodech v kraji.“

Svou kandidaturu oznámil také současný náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny (ODS), který bude kandidovat v senátním obvodu č. 73 Frýdek-Místek.

Všechny kandidáty podpořili i krajští předsedové stran koalice SPOLU. Radek Kaňa (krajský předseda ODS) vyzdvihl profesní zkušenosti všech kandidátů a vysoký morální kredit, zároveň ocenil i zkušenosti v oblasti krizového řízení. Lukáš Curylo (krajský předseda KDU-ČSL) považuje za důležité, že všichni kandidáti bydlí a působí ve svých volebních obvodech a Herbert Pavera (krajský předseda TOP 09) dodal: „U navržených kandidátů oceňuji zejména jejich zkušenosti a práci v místních samosprávách.“

Hana Bláhová, krajská manažerka

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme