Pavera: přeji pozitivní vstup do nového školního roku

8. 9. 2023

Vážení čtenáři,

 
chtěl bych Vás všechny pozdravit a všem popřát hezký podzim, a těm, kterých se nějak dotýká školství, tak přeji pozitivní vstup do nového školního roku. Věřím, že obzvlášť prvňáčci se těší na nové kamarády a hezké zážitky. Začátek školního roku bývá náročný i pro rodiče, a tak jim přeji, aby měli dostatek trpělivosti se vzděláváním svých dětí.

Školní rok nám sice teprve začíná, ale žáci 9. tříd i ředitelé středních škol se připravují na jeho druhou půli, konkrétně na přijímací řízení. Jsem přesvědčen, že digitalizace celého procesu přihlašování a možnost podat přihlášku na 3 školy místo dvou, ušetří všem spoustu stresu.

Začátek roku bohužel bývá pro mnohé rodiny finančně náročný. I proto nabízí stát nízkopříjmovým rodinám jednorázové dávky pomoci v hmotné nouzi - mimořádné okamžité pomoci. Žádosti o tuto pomoc je možné podávat na místním úřadu práce. Další pomoc nabízí i mnohé neziskové organizace a obrátit se můžete i na moji bezplatnou právní poradnu, která je po měsíčních prázdninách opět otevřená.

Věřím, že se letošní školní rok vydaří!

Váš Herbert Pavera
Senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku

Štítky
Osobnosti: Herbert Pavera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme