NE Ondráčkovi v čele komise pro GIPS v Ostravě

5. 3. 2018

Shromáždění demokratických sil v Moravskoslezském kraji pro jasné vyjádření nesouhlasu se zvolením poslance za KSČM Zdeňka Ondráčka do čela Stálé komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů PSP ČR. 

Člověk, který jako příslušník bezpečnostních sborů SNB bil demonstranty při Palachově týdnu v roce 1989 a byl mluvčím propagandy zavrženíhodného komunistického režimu, by neměl zastávat tak odpovědnou a symbolicky významnou funkci předsedy parlamentního orgánu, kontrolujícího práci bezpečnostních složek. Jeho současná otevřená podpora proruských separatistů na Ukrajině je ohrožením bezpečnostních a mezinárodně politických vazeb České republiky.

Jeho zvolení je odstrašujícím pokračováním trendu poslední doby, kdy jsou extremistické síly legitimizovány ve jménu účelového politického pragmatismu. Tomuto trendu je podle nás na čase se postavit, než bude pozdě. Pokud si to myslíte taky, přijďte prosím vyjádřit svůj nesouhlas připojením podpisu k naší petici za volbu nového předsedy stálé komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (v souladu s § 35 zákona č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny).

Zváni jsou všichni, komu není současný vývoj lhostejný. Občanské manifestace se zúčastní také zástupci demokratických politických stran.
Počítáme s uctěním památky obětí komunistického režimu u Pomníku vojenským hornickým praporům PTP na Prokošově náměstí a u Pamětní desky popraveným politickým vězňům na budově krajského soudu a dále s petičním shromážděním na Masarykově náměstí.

Sraz demonstrantů: Prokešovo náměstí, 702 00 Ostrava, Česká Republika v pondělí 5.3. v 17:45 –19:30

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme