6. 5. 2021

Jako bývalý učitel jsem přemýšlel o tom, co se děje v našem školství a jak to ovlivní generaci, která právě teď prochází základní školou. Někteří z nás pamatují uhelné prázdniny, ale být skoro rok doma, to je úplně jiný příběh. Naložili jsme toho na děti hrozně moc (i na jejich rodiče!). Ale ne ve smyslu toho, co se musí naučit, ale toho, jak se musely začít chovat. Děti přišly o řád, kamarády a se vším tím se musely nějak poprat. A teď, právě teď procházejí další zkouškou návratu do škol. Prosím Vás o velkou trpělivost, protože si dokážu představit, že návrat do škol vůbec nemusí být jednoduchý přes snahu všech pedagogů i pomoc rodičů.

Kdyby to bylo jen na mně, věnovalo by se ministerstvo školství právě této oblasti a připravilo by sadu odpovědí na otázky, které si rodiče budou často klást s návratem dětí do škol.

Já Vám mohu “jen” nabídnout, abyste mi napsali, kdybyste narazili na nějaký problém, který byste nedokázali vyřešit. Moje kancelář a poradna v Opavě Vás propojí s odborníky nebo se pokusíme sami doporučit řešení.

Zemřely tisíce lidí, očkuje se populace dospělých, ale bylo by naivní myslet si, že tím ta krize skončila. A tím vůbec nemyslím jen rozvrácené státní finance, ale právě naše děti.

Herbert Pavera

Senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme