Moravskoslezský kraj má své zástupce ve vedení TOP 09

17. 11. 2023

V pořadí už 8. celostátní sněm TOP 09 se konal v sobotu 11. listopadu 2023 v hotelu Clarion v Praze. V předvečer sněmu se delegáti setkali s vedením strany na programové konferenci za podpory Topaz a Konrad Adenauer Stiftung. Delegáti měli možnost debatovat o budoucnosti strany a aktuálních výzvách, kterým čelíme.

Celostátní sněm začal v sobotu v symbolických 9:09 hodin za tónů české a evropské hymny. Na úvod sněmu delegáty pozdravila předsedkyně Markéta Pekarová Adamová a předsedové koaličních stran Petr Fiala, Marian Jurečka, Vít Rakušan a Ivan Bartoš. A společně jsme vzpomenuli i na nemocného čestného předsedu Karla Schwarzenberga. Poté už následovaly samotné volby vedení strany.

Markéta Pekarová Adamová jednoznačně obhájila post předsedkyně TOP 09. Prvním místopředsedou se stal Vlastimil Válek. Za místopředsedy byli zvoleni: Michal Kučera, Tomáš Czernin, Matěj Ondřej Havel, Martina Ochodnická.

Se skvělým výsledkem byl za náš kraj do předsednictva strany zvolen krajský předseda a senátor za obvod Opava Herbert Pavera. Z celkových 182 hlasujících získal nejvyšší počet hlasů ze všech kandidátů, a to 168 hlasů (92,31 %). „Velmi si vážím vysoké důvěry delegátů sněmu i naší krajské organizace, která mne nominovala do předsednictva TOP 09, a budu se i nadále maximálně snažit dělat dobré jméno naší straně, budu rád spolupracovat na tvorbě programu TOP 09 a i nadále budu připraven pomoci radou či svými zkušenostmi těm, kteří pomoc potřebují“, řekl po svém zvolení Herbert Pavera.

Nově nás bude ve výkonném výboru zastupovat současný krajský místopředseda Jan Koloničný: „Velmi mě těší, že jsem se stal členem výkonného výboru a děkuji kolegům za nominaci. Mimo běžné náplně výkonného výboru se chci věnovat zavedení institutu legislativních sandboxů podporující nasazování nových technologií, změně stavebního zákona a především energetice. Těším se a udělám vše proto, abych svěřenou důvěru naplnil.“

Členem celostátní revizní komise byl také nově zvolen Roman Strzondala, který se této činnosti dlouhodobě věnuje na úrovni kraje v roli předsedy krajské revizní komise: „Své zvolení za člena celostátní revizní komice přijímám s pokorou. Krajskému výboru TOP 09 MSK děkuji za nominací. Delegátkám a delegátům 8. celostátního sněmu TOP 09 děkuji za hlasy a takto projevenou důvěru. V bohatých zkušenostech získaných z mnohaleté práce na nižších úrovních v TOP 09 vidím předpoklad k mému dalšímu působení v celostátní revizní komisi a práci ve prospěch celé naší TOPky.“

Děkujeme za výbornou organizaci sněmu. Sněm pro nás nebyl jen o samotné volbě vedení strany. Nesl se v duchu příjemných setkání, inspirativních rozhovorů a nových, zajímavých kontaktů.

Hana Bláhová, krajská manažerka TOP 09 MSK

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme