Komunisti budou vždy jen komunisty...

...nebo ještě horší

8. 2. 2013

Po posledních krajských a nynějších presidentských volbách si komunisté zase věří a dávají to svým osobitým způsobem najevo. Snaží se svést na vlně úspěchů levice a pronášejí prohlášení, na něž nemají ani morální právo, natož aby nelhali.

Není jim stydno si nahánět pochybné sympatie tvrzením, že Jan Palach se nezapálil na protest proti komunistické straně. Byl jsem tehdy chlapec, ale zcela jasně jsem chápal, že naše zem byla okupována tanky z Moskvy a Moskva rovná se komunisté. Pokud by měl tehdejší dospělý člověk rozlišovat mezi hodnými komunisty z Čech a zlými z Ruska, pak to musel být naivka. Podstata ideologie obou těchto skupin byla stejná, lišila se pouze v míře uvolněnosti. Jan Palach byl studentem filosofie. Je zcela evidentní, že když studoval humanitní vědy - historii, politické systémy minulosti a tehdejší současnosti, nemohlo mu být nejasné, že mezi komunisty zásadní rozdíl být nemůže.

Komunistům by se hodilo, když už byly v jejich historii odhaleny snad téměř všechny jejich lži, aby tam zůstalo něco, čím by se mohli chlubit. Chlubit se nebohým Janem Palachem, je jako kdyby se chlubil esesák svým vztahem ke vězni z koncentračního tábora.

Není jednoduché v této dnešní těžké hospodářské době prosazovat a zároveň si držet svobodný názor a nenechat se zviklat krásnými sliby a lži o šťastných zítřcích, jen když dáte hlas těm pravým. Pak se taky můžeme znovu divit, že zase bude oficiálně lež označena za pravdu a vražda za dobro. A proti tomu Jan Palach protestoval, protože to chápal. On totiž v té době, době totality, žil.


Jaroslav Moureček, TOP 09 Ostrava - Jih

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme