Kandidáti SPOLU za TOP 09 v Moravskoslezském kraji

Lídrem TOP 09 bude Jan Koloničný

26. 2. 2021

Výkonný výbor TOP 09 schválil kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny. Lídrem TOP 09 v Moravskoslezském kraji se stal místostarosta Metylovic Jan Koloničný. Na dalších místech kandidátky najdeme astrofyzika Romana Strzondalu, bankovního lektora Michala Škrobánka nebo místostarostu města Příbor Pavla Netušila. TOP 09 bude kandidovat v koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09).

 

„Náš uhelný kraj je na začátku strukturální transformace, která bude podpořena vysokými dotacemi. Důležité budou projekty z oblasti čistých energií. Transformace regionu musí zvyšovat kvalitu života a mimo progresivních technologií řešit i zachování řady cenných přírodních lokalit. Celostátně je nutné vrátit politice serióznost, předvídatelnost, tah na dlouhodobé cíle. Rozvoj komunální energetiky pomůže zvýšit odolnost regionů. To vše jsou oblasti, se kterými mám zkušenosti, chci je využít a přispět tak této zemi a kraji,“ říká lídr TOP 09 Jan Koloničný.

 

„Šest let jsem zastupitelem v Metylovicích, poslední dva roky místostarostou. Profesně se věnuji energetice, působím na akademické půdě, spolupracuji s dotačními orgány, s týmem řeším projektový management. Vážím si spojenectví ODS, TOP 09 a KDU-ČSL do letošních voleb. Dlouhodobě zastávám názor, že jen vzájemným respektem a spoluprací lze řešit velké výzvy,“ dodává Koloničný.

 

Na druhém místě za TOP 09 je astrofyzik Roman Strzondala. Další místa obsadil bankovní lektor a kouč Michal Škrobánek, místostarosta Příbora a biolog Pavel Netušil, projektový manažer a radní z Nového Jičína Martin Gazda a agronom a zastupitel v obci Palkovice Slavomír Bača.

 

Pořadí kandidátů za TOP 09

 

  1. Jan Koloničný, akademický pracovník, manažer a místostarosta obce Metylovice
  2. Roman Strzondala, astrofyzik
  3. Michal Škrobánek, bankovní lektor a kouč
  4. Pavel Netušil, místostarosta města Příbor
  5. Martin Gazda, projektový manažer a radní města Nový Jičín
  6. Slavomír Bača, agronom a zastupitel obce Palkovice

 

Markéta Čuříková

Krajská manažerka

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme