× Pohněme s tím. Společně!

Do krajských voleb jde TOP 09 s ODS

4. 5. 2020

Společnou kandidátku ODS a TOP 09 povede v podzimních krajských volbách tandem současného náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Jakub Unucky a přednostky Popáleninové kliniky FN Ostrava Zdeňky Němečkové Crkvenjaš. Trojkou je další ze současných náměstků hejtmana Stanislav Folwarczny. Podle koaliční dohody bude TOP 09 reprezentovat ředitelka opavského gymnázia Monika Klapková na čtvrtém místě. Silné zastoupení na kandidátce mají úspěšní komunální politici, včetně pátého starosty Šilheřovic Radka Kani. Zástupci obou stran o tom dnes podepsali memorandum o volební spolupráci.

„Žádný voličský hlas již nesmí propadnout a chceme-li vyhrát volby, musíme jít do voleb společně. Spojili jsme proto síly a vytvořili silný tým profesionálů, který má vizi a reálný plán pro náš kraj.“ Dodává nově zvolený lídr této kandidátky Jakub Unucka. Ten má už čtyři roky v Moravskoslezském kraji na starosti dopravu a chytrá IT řešení. Za tu dobu se mu mimo jiné podařilo odblokovat dostavbu tzv. Prodloužené Rudné a úspěšně vysoutěžit a zmodernizovat autobusovou i vlakovou příměstskou dopravu. Teď se chce Jakub Unucka zaměřit hlavně na další ekonomický rozvoj kraje. „Náš kraj stojí před novou výzvou. Koronavirová pandemie bude mít řadu negativních hospodářských důsledků, do toho dál pokračuje celoevropský odklon od těžby a spalování uhlí. Obojí se našeho kraje velmi dotýká a já obojí vnímám jako velkou příležitost. Mám za sebou ekonomicky silný a kompetentní tým, se kterým to dokážu!“ dodává ke své kandidatuře.

Stejně to vidí i krajský předseda TOP 09 a senátor Herbert Pavera: „Máme šanci ukázat, že umíme dělat politické změny. Naše spojenectví je přirozené a věřím, že společně oslovíme mnohem více voličů. Na kandidátku jsme nabídli odborníky a lidi, kteří mají důvěru občanů, jako je například opavská zastupitelka a ředitelka gymnázia Monika Klapková nebo současný rektor Slezské univerzity v Opavě Pavel Tuleja.“ Pavera bude zároveň usilovat o hlasy voličů z 18. místa kandidátky.

Markéta Čuříková

Krajská manažerka