Diagnóza senátu Tomáše Papugy

Kandidát na senátora za Opavu

17. 9. 2012

Kandidát TOP 09 a Starostové pro senátní volby 2012 Tomáš Papuga pojal netradičně svoji předvolební kampaň, když stanovil horní komoře Parlamentu diagnózu. Senátní kandidát využil zdravotnické terminologie a tím se snaží voličům jednoduchou formou vysvětlit, v jakých oblastech se činnosti Senátu mohou zlepšit. Tomáš Papuga však hned nabízí i řešení, svůj recept na zdravý Senát.

„Senát neslouží k tomu, aby prosazoval potřeby určitého regionu. Horní komora je záchrannou brzdou demokracie. Většinu času o ní nevíte, ale musí fungovat v případě, kdy je potřeba,“ řekl Papuga a dodal: „Já vytýkám senátorům, převážně to, že dostatečně nevysvětlují voličům svoji činnost. Senát nehledá způsoby, jak by se mohl více otevřít lidem a to je špatně,“ řekl Papuga.

Recept na lepší senát pak primář Papuga shledává převážně v lepší komunikaci s voliči, nadhledu a přivítání nových mladších senátorů se svěžím přístupem. „Senátoři se nesmí bát svých stranických aparátů a mají hlasovat, jak jim rozum káže. Jestli má senát plnit úlohu rady starších našeho státu, pak musí senátoři jednat více samostatně,“ konstatoval dodatečně Papuga.

Celková diagnóza a recept na zdravý senát

 DIAGNÓZA SENÁTU

1. REVMA

 Senát od svého vzniku neprošel žádným zásadním vývojem a jeho práce trpí značnou ztuhlostí. Bez pravidelného cvičení hrozí Senátu trvalá imobilita a deformace.

2. NADÝMÁNÍ

Senátoři ztrácí kontakt s voliči a čím dál více se nafukují pýchou. Nyní hrozí, že se již úplně odlepí od země a uletí do oblak, odkud není návratu

3. STAŘECKÁ SKLERÓZA

Senátoři zapomínají skoro na vše. Zapomínají voliče informovat o své činnosti. Zapomínají, proč byli do senátu zvoleni a často zapomínají i hlasovat, zvlášť když si mají omezit imunitu. Bez léčby senátoři zapomenou i, kde je jejich domov, a budou bloudit po okolí.

4. VYSOKÝ TLAK

Senátoři čelí neustálému tlaku od svých mateřských stran. Neustálé „Hlasuj proto toto, hlasuj pro tamto“ z nich dělá nevyléčitelné hypertoniky. Bez včasného zásahu hrozí, že horní komora prodělá senátní mrtvici a ta z ní udělá nepoužitelnou součást demokracie.

 

RECEPT NA ZDRAVÝ SENÁT

1. VĚTRAT

Čerstvý vzduch zbystří mysl senátorům. Ti se nakonec půjdou podívat i z okna a zjistí, že venku stojí lidé, které zajímá, co se děje uvnitř Senátu. Najednou začnou komunikovat s veřejností o tom, co pro ni dělají a budou se cítit lépe.

2. ÚSMĚV

Když Senát odhodí svou roušku vážnosti a senátoři se začnou více usmívat, pak hned bude horní komora v lepší kondici. S nadhledem a humorem se i politika dělá lépe.

3. TRANSFUZE

Senát zaslouží novou krev, která opět dodá horní komoře parlamentu tolik potřebnou energii a chuť pracovat. Vše marné, občas pacienta bez radikálního zákroku nevyléčíme.

4. PRAVIDELNÝ POHYB

Pravidelný sport a alespoň 15 minut chůze denně dodá senátorům potřebné sebevědomí, aby se nebáli občas vzepřít své politické centrále a naopak hlasovali, jak nejlépe umí; rozumně, podle vlastního přesvědčení.

 

 

 

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme