Bláboly Víta Bárty

Reakce Pavola Lukši na článek pana Bárty

15. 8. 2013

Lukša (TOP 09): Bláboly Víta Bárty
Téma: Vedení - Lukša Pavol
14.8.2013    parlamentnilisty.cz

 

Reakce Pavola Lukši na článek pana Bárty.

        Je vtipné, že se o mě otírá zrovna Vít Bárta, který Moravskoslezskému kraji a nezaměstnanosti výrazně “pomohl” zastavením mnoha dopravních staveb. Ale pojďme k jeho blábolu, který svědčí o tom, že Vít Bárta o situaci v našem kraji opravdu nerozumí.

        Především jsem přesvědčen, že plané diskuse politiků ve sněmovně situaci v našem kraji nevyřeší. Naopak jsem řadu konkrétních opatření proti nezaměstnanosti podpořil, prosadil a další navrhuji.

        K samotnému hlasování. Přestože jsem nepochopil, proč se zařazením tak významného bodu na program schůze jakým je "Zpráva o vývoji nezaměstnanosti v Moravskoslezském kraji" přichází poslanec a nikoli ministr, tak jsem pro tento návrh hlasoval. Nicméně když ani po zpochybnění hlasování ministr, přestože má právo na přednostní vystoupení, nereagoval, při dalším hlasování jsem již nehlasoval. Takže si mohu myslet, že pravděpodobně pan ministr tu zprávu za až tak důležitou nepovažoval.

        Problémy hutí a dolů nastaly za vlád sociální demokracie. Místo prodeje zadlužené hutě na Ostravsku Třineckým železárnám rozhodla pro firmu Mittal Steel a po 9 letech “slavíme” výsledek. A ony doly? Každý si musí pamatovat, jak za Standy Grosse /ČSSD/ byl největší zaměstnavatel v našem moravskoslezském regionu a majitel OKD Ing. Koláček dehonestován  a před zraky televizních kamer a tištěných médií předveden demonstrativně v klepetech do vazby k podávání vysvětlení, jako nejtěžší zločinec. Zde se nepochybně začala psát poslední kapitola OKD, tedy nikoli včerejším hlasováním.

        Někteří protagonisté z těchto let přijali vládní angažmá a sedí ve vládních lavicích s těmi, kteří předvedli, že česká ocelářská cesta funguje i přes časté výkyvy na světových trzích. Někteří v moravskoslezském regionu počítají, že využijí krátké paměti jeho obyvatel a v předčasných volbách jim tato paměť poslouží jako výtah do lavic ve Sněmovní 4. Proto pravděpodobně vznikl i tento blábol “Kdo řídil Lukšu při hlasování.”

        Pavol Lukša

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme