TOP 09 Bílina: Mimořádné volby jsou výzvou pro nás všechny

3. 1. 2015

TOP 09 Bílina a její zastupitelé se postavili proti kupčení hlasů v Bílině a vítají rozhodnutí ústeckého soudu, který vyslyšel jejich návrh na opakování obecních voleb. Nové hlasování je stanovené na 31. leden 2015. „Pokud bychom neusilovali o neplatnost voleb, znamenalo by to, že takový způsob voleb schvalujeme. A s tím jsme do komunální politiky nešli,“ vysvětlil lídr kandidátky Moje Bílina – TOP 09 Pavel Pastyřík.

TOP 09 Bílina vyzívá občany, aby se nesmířili s ovlivňováním hlasování, které podkopává svobodu volby a důvěru ve správu celého města. „Pár lidí si myslelo, že si mohou koupit vliv v našem městě. A jaký měli důvod? No třeba ten, že každý rok zastupitelé rozdělují příjmy ve výši zhruba 250 milionů korun. Nevyjde jim to, pokud přijdeme za měsíc k volbám,“ vybízí Pavel Pastyřík.

TOP 09 Bílina proto žádá všechny voliče o důvěru, kterou jim skrze čtyři získané mandáty projevili už na podzim. Opakované komunální volby nemusí stejný úspěch zaručit. Tento výsledek ale dává TOP 09 Bílina všanc. V sázce je mnohem víc. Principy demokracie mohou být naplněny pouze za účasti voličů.

Proto vás prosíme, ukažte, že Bílina má neuplatitelných voličů víc, než si myslíte. A běžte 31. ledna 2015 k volbám.