Turisté mohou významně zlepšit ekonomiku i atmosféru Loun

5. 3. 2014

Komise cestovního ruchu představí lounským radním návrh Strategie cestovního ruchu do roku 2020. Byl zpracován ucelený manuál pro průvodce městem, který byl vytvořen jednak historiky a zároveň i současnými průvodci pod vedením PhDr. Jana Mareše.

„Velmi nás těší, že se podařilo najít vhodný prostor pro Městské informační centrum na Mírovém náměstí. Po jmenování nového vedoucího a dokončení stavebních úprav by mělo centrum začít poskytovat služby turistům i občanům Loun ještě před zahájením hlavní turistické sezóny. Uspořádali jsme Holandský víkend, loutkáři a část sboru Kvítek reprezentovali naše město na Dnech evropské kultury v partnerském městě Veneux Les Sablons ve Francii. Skupina studentů pod vedením paní Lenky Petržílkové se zúčastnila letního mezinárodního tábora v tomto malebném městě nedaleko Paříže a v letošním nebo v příštím roce by měly Louny zase hostit francouzské a německé studenty (z dalšího partnerského města Zschopau). Jedna lounská studentka odjela studovat do Paříže a radnice ve Veneux jí velkoryse poskytla zdarma ubytování. Radnice spolupracuje při organizování společných akcí, jako byla například výstava lounského malíře Zděnka Ladry ve Veneux a další akce,“ informuje Alexandra Suková /TOP 09/ z kulturní komise.

„Snažíme se rozšiřovat spolupráci i s dalšími partnerskými městy, Zschopau, Barendrecht a Lučenec. Zástupci všech partnerských měst pravidelně navštěvují lounské akce, např. Letní lounské vábení. Konalo se setkání se zástupci lounských obchodníků a podnikatelů, zapojily se i některé školy. Holandský učitel výtvarné výchovy představil žákům ZŠ J. A. Komenského holandské výtvarné umění. Žáci vytvářeli objekty a výkresy na téma Holandsko, kde byli vysoce oceněni. Spolupráce bude pokračovat. Na podzim loňského roku se poprvé konala akce Louny na talíři, která představila a popularizovala umění kuchařů lounských restaurací. Významným počinem pro rozvoj cestovního ruchu v Lounech bylo vytvoření nových webových stránek pro turisty www.louny.eu,“ dodává A. Suková.

Velké poděkování podle ní patří všem členům komise cestovního ruchu při Radě města. Každý má svoje náročné povolání, a přesto neváhá věnovat svůj volný čas, přicházet s dobrými nápady a také je realizovat.

Svobodný hlas | 5.3.2014 | Strana: 2 | Autor: (red)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme