Poslanec Kučera odpovídal na dotazy čtenářů

Jak zlepšit úroveň sportu v Lounech? Co rád čtete? Kde mají mladí lidé pracovat, když řada tradičních velkých podniků ve městě už neexistuje? To jsou jen některé z dotazů našich čtenářů, na které včera prostřednictvím online rozhovoru odpovídal Michal Kučera (TOP 09), poslanec a lounský radní. 

24. 9. 2014

Jana Mládka například zajímal názor M. Kučery na tlak na zánik menších nemocnic, konkrétně té žatecké. Upozornil také na fakt, že Louny jsou často noclehárnou lidí, pracujících v Praze. „Nemocnice Žatec je jedinou nemocnicí v okrese a je naprosto nezbytné, aby tady zůstala a naopak aby do ní šly další investice,zejmé na do rozvoje... Louny mají tu výhodu, že jsou v dostupné vzdálenosti od Prahy a že tam mnoho lounských může dojíždět do práce. Podle sebe vím, že lidé, pracující v Praze, se do Loun velmi rádi večer vrací, tráví zde své volné chvíle a vychovávají své děti. V tom Louny nabízejí více než hektická Praha,“ odpověděl na obě části Michal Kučera.

Reagoval také na postesk čtenáře, podepsaného jako Sportovec. Toho mrzí, že fotbal, hokej nebo házená se v Lounech nehrají ve vyšších soutěžích. „Do lounského mládežnického sportu jsme v posledních dvou letech rozdělili nad rámec běžného rozpočtu více než 16 milionů korun. Jako velkého fotbalového a hokejového fandu mne samozřejmě mrzí, že zde není žádná vyšší soutěž. Myslím si, že fotbalová divize by Lounům slušela. Pokud budu moci, tak v tom směru velmi rád pomohu,“ uvedl s úsměvem. 

Pochválil naopak činnost lounské knihovny; sám je vášnivým čtenářem od svých šesti let a nyní při odpočinku rád sáhne po fantasy literatuře.

„Kde mají mladí pracovat, když zavřel pivovar, mlékárna a další tradiční zaměstnavatelé?“ ptal se otevřeně Vratislav Hrubý. „Konce těchto firem je mi líto, ale věřím, že postupně se tu objeví nové, které tuto výrobu nahradí. Například se daří obnovit tradici vaření lounského piva. A nesmíme zapomenout na novou průmyslovou zónu v Lounech. Zaměstnává více než tisíc lidí a firmám se zde daří,“ uvedl příklad M. Kučera.

Objasnil také, proč není lídrem kandidátky TOP 09 pro blížící se komunální volby a tedy nepomýšlí na post starosty Loun.„Věnuji s e práci ve Sněmovně a ve městě, pokud mne občané znovu zvolí, se budu věnovat zejména hospodaření, které se během mého řízení finančního výboru velmi zlepšilo. V tom bych rád pokračoval,“ vysvětlil a podpořil mladého lídra Pavla Jandu s tím, že ten by měl na radnici přinést svěží, moderní pohled.

Tazatelé sledují i situaci ve světě. Pana Vladimíra zajímal názor hosta na konflikt na Ukrajině a tažení a výhrůžky bojovníků ISIL. „Velmi mne mrzí vyhýbavý postoj naší vlády a celé vládní koalice, která nedokázala zaujmout jasné a pevné stanovisko. Jsem přesvědčen, že bychom měli být hrdým členem NATO a jednoznačně podporovat jeho postup,“ odpověděl Michal Kučera. 

Žatecký a lounský deník, 24.9.2014, strana 3

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme