Oprava Zastávky bude město Louny stát jen čtyři miliony

Dobrá zpráva pro Louny, město získalo dotaci na rekonstrukci kulturního domu

6. 7. 2014

Dvaadvacet milionů korun, to je částka, kterou si vyžádá přestavba a vybavení kulturního domu Zastávka v Lounech. Vedení města teď ovšem má velký důvod k radosti. Podařilo se totiž získat dotaci, která valnou většinu pokryje. Konkrétně 85 procent.

Regionální operační program Severozápad vydá na projekt bezmála 18 milionů korun.  Celý objekt, zvnějšku i uvnitř, má po reokonstrukci imitovat třicátá léta minulého století, tedy dobu, kdy Zastávka vznikla.

"Přiklepnutá dotace na rekonstrukci Zastávky je skvělá zpráva pro všechny Louňáky. Jsem rád, že koalice podpořila tuto variantu, která Zastávku promění na opravdu reprezentativní prostory, které si naše město zaslouží," okomentoval získanou dotaci lídr lounské TOP 09 Pavel Janda.

Kulturní dům Zastávka
Název někdejšího kulturního zařízení v Poděbradově ulici byl dlouhá léta známý v širokém okolí, a proto se k němu vedení města i vrátilo. Později tam sídlily diskotéky. Město Louny odkoupilo objekt v září roku 2012 za bezmála 11 milionů korun. Mají se v něm opět konat plesy, taneční kurzy a podobné akce, další prostory mohou využít například zájmové spolky. Nové prostory by měly být veřejnosti představeny už letos v září. Provozovatelem nového kulturního centra bude Vrchlického divadlo.


Žatecký a lounský deník, 5.7.2014  Oprava Zastávky bude město stát jen čtyři miliony korun! 
(zkráceno a doplněno o vyjádření Pavla Jandy)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme