V Opavě se demonstrovalo proti vládě

23. 7. 2018

Další protest proti Andreji Babišovi se v Opavě konal minulou středu odpoledne. Na Horní náměstí dorazilo s transparenty téměř sto dvacet lidí. Demonstrace se účastnil i starosta Bolatic Herbert Pavera, který se do Babiše a jeho vlády podpořené komunisty tvrdě opřel. 


Protivládní demonstraci naplánovali aktivisté na den, kdy sněmovna hlasovala o vyslovení důvěry nové vládě Andreje Babiše. Opavští demonstranti se inspirovali svými kolegy ze spolku Milion chvilek a svolali akci s názvem „Neztrácíme naději - zasloužíme si lepší vládu“. Na Horním náměstí se shromáždilo okolo 120 lidí, včetně opozičního zastupitele Marka Veselého (ODS) nebo bolatického starosty Herberta Pavery (TOP 09). Místo setkání lidé snadno poznali podle české vlajky a symbolických červených trenýrek, které visely na budově Slezanky. Připojili se také opavští hudebníci z kapely Rotující kedluben, kteří na náměstí zahráli. 

Pavera: Babiš je egoista 

Opavská demonstrace se neobešla bez proslovů veřejně známých osobností i běžných lidí. Na úvod promluvil Herbert Pavera, který účastníkům popsal své osobní zkušenosti s Babišem. „Když jsem byl v Poslanecké sněmovně, sledoval jsem celou pouť pana Babiše. Mrzí mě, že naše Slezsko dalo tolik hlasů člověku, který není férový, není čestný a je nesmírně vulgární. Zažil jsem, jak jedná s lidmi ve sněmovně, ve firmách, se svými kolegy a podřízenými. Je to egoista,“ promluvil k Opavanům Pavera a pokračoval: „Andrej Babiš nemyslí na budoucnost České republiky. On není Čech, není Moravák, není Slezan. Je prostě jenom člověk, kterému jde o prachy a je schopen pro ně udělat všechno. Vstupoval do politiky jen proto, aby ochránil svoje ekonomické zájmy.“ 

Zdroj:REGION OPAVSKODatum vydání:17.7.2018 Rubrika / pořad:ZpravodajstvíStrana / zpráva02Autor:(tep)

Štítky
Osobnosti: Herbert Pavera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme