TOP 09: Náš kraj zatraktivní menší byrokracie a vyšší platy

5. 9. 2017

Snížení odvodů na sociální zabezpečení o 8 procent a utlumení byrokracie budou mít pro obyvatele Moravskoslezského kraje mimořádný přínos a udělají jej atraktivnějším místem pro život. Tyto návrhy chtějí prosazovat ve sněmovně kandidáti TOP 09 v čele s lídrem moravskoslezské volební listiny TOP 09 poslancem a starostou Bolatic Herbertem Paverou.

„V našem kraji mají lidé dlouhodobě pocit, že jsme příliš daleko od Prahy, aby rozuměla našim potřebám. TOP 09 však přichází s návrhy, které pomohou všem a rozproudí ekonomiku i tam, kde se jí daří méně. V první řadě snížením odvodů na sociální zabezpečení,“ říká poslanec a dlouholetý starosta Bolatic Herbert Pavera.

„Tento návrh je férový pro všechny příjmové skupiny, všem něco nabízí a žádné nic neubírá,“ vysvětluje Herbert Pavera a dodává: „Snížení odvodů na sociální zabezpečení o 8 procent přinese zaměstnancům každý měsíc v průměru minimálně o tisícovku navíc, to je 12 tisíc korun ročně. A vyšší kupní síla podnítí zase další hospodářské oživení.“

Podle Herberta Pavery bude tato změna užitečná pro Moravskoslezský kraj, protože může přispět k omezení odchodu zejména mladých lidí za výdělkem do bohatších oblastí. Ztráta vzdělanějších pracovitých lidí totiž snižuje rychlost rozvoje celého regionu.

„TOP 09 také navrhuje usnadnit podnikání živnostníkům odstraněním zbytečných kontrol a byrokratických překážek, včetně zrušení elektronické evidence tržeb. Všichni vidíme, že nic nepřinášející EET zatěžuje větší provozy, ale také připravilo venkov o spoustu obchůdků a hospod a vyprázdnilo tržiště,“ uvedl krajský volební lídr TOP 09 Herbert Pavera.

„Jsme krajem hrdých a pracovitých lidí, kteří nechtějí milodary, ale dobrou práci, důstojné životní podmínky a zdravé ovzduší. Cestou k tomu je ponechat více peněz v rukou lidí, kteří si je vydělali, a neklást překážky těm, co jsou aktivní a podnikaví,“ říká Herbert Pavera o tom, co chce prosazovat ve Sněmovně.

Volební program TOP 09 naleznete ZDE. Kandidátní listinu nabízí krajský web TOP 09.

 

Marcela  Masná – krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezský kraj, asistentka poslance H. Pavery

e-mail: marcela.masna@top09.cz, tel: 00420/737209730

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme