Přesun zastupitelů v krajské koalici, Klapkovou nahradí Tuleja

3. 11. 2020

V zastupitelstvu Moravskoslezského kraje dochází od listopadu v koalici TOP 09 a ODS ke změně. Ředitelku Mendelova gymnázia Moniku Klapkovou vystřídá rektor Slezské univerzity Pavel Tuleja.

Tento přesun není důsledkem žádné „palácové revoluce“, nýbrž svobodného rozhodnutí zastupitelky Klapkové. „Svou kandidaturu jsem ohlašovala ve zcela jiné situaci a současné rozhodnutí vzdát se mandátu jsem dlouho zvažovala. Hlavně v posledních týdnech prochází školství obrovskou zkouškou. Za těchto okolností bych rozdělanou práci, své kolegy i studenty opouštěla jen velmi nerada a Mendelovo gymnázium je mou srdeční záležitostí,“ vysvětluje Monika Klapková, proč dala funkci ředitelky „Mendláku“ přednost před komunální politikou.


Její práce na kraji však tímto rozhodnutím nekončí. Dál bude aktivně pracovat jak ve Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost, tak i ve Výboru sociálním. „Chci dostát svému záměru pracovat pro zlepšení kvality školství, rozvoje talentu každého žáka a rovněž pomáhat dětem, jejichž rodiny školu nepodporují, zařadit se vzděláním do normálního života. Děkuji všem svým voličům za důvěru a zároveň je ujišťuji, že Pavel Tuleja zastává stejné hodnoty jako já a bude se problematice školství odpovědně věnovat,“ dodává ředitelka Mendelova gymnázia s tím, že hlasy, získané od voličů, se určitě neminou cílem.


Kandidát TOP 09, který se na společné kandidátce v krajských volbách umístil i díky řadě preferenčních hlasů hned za ní, ji nahradí po vzájemné dohodě. „S Monikou Klapkovou výborně spolupracujeme a z mého pohledu se nic zásadního nezmění. Společně budeme dál pracovat ve Výboru pro výchovu a vzdělávání a já ještě ve Výboru finančním, ke kterému mám velice blízko,“ potvrzuje rektor Pavel Tuleja.

Zdroj: opavsky.denik.cz 

Markéta Čuříková

Krajská manažerka

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme