Novou komunikaci k DTJ chce město do předčasného užívání

Začátkem března letošního roku byla zahájena stavba nové komunikace k tenisovému centru DTJ na Pražském Předměstí. Kromě nové silnice muselo dojít také k úpravě dopravního značení na Rašínově třídě, dále v oblasti vzniká nová cyklostezka napojující se na podjezd po Rašínovou třídou a rozšiřují se možnosti parkování. Samotná komunikace bude do konce července hotová, proto se město dohodlo s dodavatelem na jejím předčasném užívání, žádost bude město na stavební úřad podávat v následujících týdnech. Zbytek prací bude ale i nadále pokračovat, s kompletním dokončením díla se počítá v únoru. Celá akce vyjde na zhruba 34,4 milionu korun bez DPH, z toho více než 6,7 milionu bude hradit Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), zbytek investice bude financován z městského rozpočtu.

20. 7. 2023

Původní panelovou a z části šotolinovou cestu nahradí přibližně 350 metrů dlouhá asfaltová cesta. „Práce zatím postupují podle plánu, v těchto dnech se komunikace asfaltuje, což by mělo být do konce měsíce hotové. Chtěli jsme už trochu ulevit řidičům a dát jim možnost komunikaci využívat, proto jsme včera v radě města projednali a schválili dohodu se zhotovitelem o možnosti předčasného užívání komunikace,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek (TOP 09). Nyní město připravuje další materiály, aby žádost o předčasné užívání komunikace mohlo podat na stavební úřad. „Věříme, že se nám podaří komunikaci uvést do provozu v září nebo říjnu,“ doplňuje náměstek Lukáš Řádek (TOP 09).

Součástí této investiční akce je také vybudování 64 nových parkovacích míst a podél cesty přibyde dalších 24. Pozemní komunikaci ještě doplní nová cyklostezka. Naváže na podjezd pod Rašínovou třídou a bude pokračovat podél Labe směrem k tenisovému areálu, kde se napojí na stávající cyklostezku vedoucí k vodní elektrárně Hučák. „V následujících týdnech bude zhotovitel provádět stavební úpravy na křižovatce ulic Veverkova a Jungmannova. Mimo jiné bude také ve Veverkově ulici postaven ostrůvek, aby bylo zajištěno bezpečnější přecházení přes silnici,“ dodává náměstek Řádek (TOP 09). S dokončením všech prací včetně kolaudace město počítá v únoru příštího roku.

Na novinkách a úpravách v lokalitě město spolupracuje s Ředitelstvím silnic a dálnic, které zajišťuje jednu z etap prací. Na Rašínově třídě bude provedeno nové dopravní značení včetně vyznačení odbočovacích pruhů. Práce se dotknou také úprav přilehlé zeleně. Za svou část ŘSD zaplatí více než 6,7 milionu korun, zbytek investice, přibližně 27,6 milionu korun, bude ze svého rozpočtu hradit město.

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Štítky
Osobnosti: Lukáš Řádek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme