Vážení příznivci TOP 09 v Královéhradeckém kraji,

pokud byste rádi podpořili TOP 09 finančně, navštivte na našich stránkách v sekci finanční podpora, kde naleznete darovací smlouvu, včetně návodu na její vyplnění a zaslání.
Aktuální formulář ve formátu PDF naleznete dole na této stránce. Zároveň je třeba poznamenat, že darovací smlouva pro fyzické osoby platí též pro fyzické osoby - podnikatele.

Důležité je při vyplňování smlouvy uvést účel sponzorského daru "Určení daru: Královéhradecký kraj".

DAŇOVÁ UZNATELNOST DARŮ

Dar od fyzické osoby
§ 15 zákona č.586/1992 Sb. o daních z příjmů: (1) Od základu daně lze odečíst hodnotu darů poskytnutých ... politickým stranám a politickým hnutím na jejich činnost, ... pokud úhrnná hodnota darů ve zdaňovacím období přesáhne 2 % ze základu daně anebo činí alespoň 1000 Kč. V úhrnu lze odečíst nejvýše 10 % ze základu daně.

Dar od právnické osoby
§ 20 : (8) Od základu daně sníženého podle §34 lze odečíst hodnotu darů poskytnutých ... politickým stranám a politickým hnutím na jejich činnost, ... pokud hodnota daru činí alespoň 2 000 Kč. V úhrnu lze odečíst nejvýše 5 % ze základu daně sníženého podle §34...Tento odpočet nemohou uplatnit poplatníci, kteří nejsou založeni nebo zřízeni za účelem podnikání.

Pro bližší informace nás můžete kontaktovat na info@hkr.top09.cz.

Vaší podpory si velice vážíme.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ

Akademika Bedrny 89