Kiosky čeká oprava. Už podruhé

23. 3. 2017
Hradec Králové – Hradečtí radní schválili zadávací řízení na opravu kiosků na Pražském mostě. Museli tak učinit už podruhé. Předchozí firma totiž stavební práce nedotáhla do konce a hradecká radnice je dokonce připravena celou věc dořešit u soudu.
Oprava se týká dvou kiosků, které jsou neodmyslitelným doplňkem Pražského mostu. Prostřednictvím financí z operačního programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón chce hradecká radnice financovat 50 procent z předpokládané částky kolem dvou milionů korun bez daně.
Rekonstrukce bude spočívat v opravě obou kiosků. Konkrétně se bude jednat o opravy stěn, oken a kameniva,“ uvedl náměstek primátora JindřichVedlichs tím, že stavební práce by mohly začít v červnu a budou trvat přibližně čtyři měsíce.

NAPODRUHÉ A LÉPE

Stavební dělníci se na dva zmiňované kiosky podívají již podruhé. Město bylo nuceno vyhlásit novou soutěž, protože firma, která vyhrála předchozí veřejnou zakázku, práce nedokončila. Magistrát byl nakonec nucen první soutěž zrušit.
„Předpokládáme, že s původní firmou povedeme soudní spor,“ dodal náměstek a zároveň uvedl, že předchozí firma opravu kiosků v termínu nezvládla a vlastně vůbec nekonala.
Stavební práce sice byly zahájeny, ale potom už se nic nedělo.
Firma pak i přes upozornění ze strany města v dohodnutých pracích nepokračovala. Na obou kioscích tak zůstaly pouze otlučené omítky. Kiosky na druhé straně mostu jsou již opraveny.
Hradecká radnice doufá, že stavební úpravy napodruhé proběhnou podle plánu a bez zbytečných komplikací.

Hradecký deník
Pavel Nedbal

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme