Cyklostezka Hradcem naváže na trasu z Kuksu až do Pardubic

Do budoucna by měla Labská stezka spojit pramen Labe až s ústím řeky do moře

26. 1. 2016

Hradec Králové – Místo za volant raději spousta lidí sedne na kolo a vyrazí do práce, nakoupit či za zábavou. Obzvláště v Hradci Králové, kde cyklisty potkáte i ve sněhu. 
Pro ně i turisty vznikne napojení cyklostezky z Kuksu od kamenného mostu na Pláckách. „Trasa povede od kamenného mostu k Aldisu, kde se musí vyřešit návaznost na lávku přes Labe a pak dále k soutoku a přes most poté za fakultní nemocnicí naváže na živičný povrch. Počítáme také se zpevněním povrchu mezi zahrádkářskou kolonií,“ vysvětlil Jindřich Vedlich, náměstek primátora. Dále pak bude pokračovat stezka Mechu a perníku do Pardubic. 

Konečně se začne stavět. Letos !

Zde už má první úsek mezi Hradcem Králové a Vysokou nad Labem platné územní rozhodnutí. „Čekáme vydání stavebního povolení a pak vybereme zhotovitele. Stavět by se mohlo už v letošním roce,“ dodal Vedlich. 
O výstavbě zhruba 23 kilometrů dlouhé cyklostezky se hovoří už dlouho. V srpnu 2011 zástupci Hradce Králové, Pardubic a několika obcí podepsali memorandum o podpoře výstavby stezky. Podle původních odhadů má stavba stát 140 milionů korun. Cyklisté zatím mohou využívat stezku mezi Pardubicemi a obcí Ráby. Obě trasy jsou součástí Labské stezky, která má vést od pramene Labe až k Severnímu moři. 
Už aby se něco hnulo. Na Kuks je skvělá cesta a pokud se protáhne ještě na druhou stranu až ke Kunětické hoře, tak to bude moc hezký výlet. Až do Německa bych si ale netroufl,“ směje se cyklista RomanPetr z Hradce Králové. 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme