STAROSTOVÉ, TOP 09, HDK a LES podepsaly koaliční smlouvu pro volby do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje

Politické subjekty Starostové a nezávislí, TOP 09, Hradecký demokratický klub a Liberálně ekologická strana se domluvily na společné kandidátce pro letošní volby do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje. V pondělí 29. ledna zástupci stran a hnutí podepsali koaliční smlouvu a oficiálně oznámili společnou kandidaturu, která navazuje na úspěšnou spolupráci TOP 09, HDK a LES posílenou o dalšího silného demokratického partnera hnutí Starostové a nezávislí. Lídrem kandidátky je náměstek hejtmana pro oblast financí a krajský předseda hnutí Starostové a nezávislí Rudolf Cogan.

29. 1. 2024

„Spojení našich subjektů v koalici pro krajské volby se nám zdá správné a strategické z několika pohledů. Předně se shodujeme v programových prioritách. S HDK a LES je naše koaliční spolupráce vyzkoušená a funkční, společně se Starosty nabídneme vyvážené regionální pokrytí důvěryhodnými kandidáty. Chceme aspirovat na vítězství v krajských volbách, dát voličům jistotu síly. Zároveň držíme své dosavadní zásady a sliby. Ani po příštích krajských volbách nebudeme uzavírat koalici s extremisty a populisty, tedy s SPD či ANO, nehledě na výsledek hlasování voličů,“ uvedl místopředseda TOP 09 Matěj Ondřej Havel.  

„Všechny strany na kandidátku vysílají ty nejlepší lidi, co v kraji mají. Volební program vzniká, konečnou podobu získá na programové konferenci 23. 3. 2024. Budeme řešit základní krajské agendy – dopravu, nemocnice, střední školy a rozvoj jednotlivých regionů,“ uvedl lídr kandidátky STAROSTOVÉ, TOP 09, HDK, LES Rudolf Cogan (STAROSTOVÉ).  

„Hradecký demokratický klub má za sebou dlouhodobě úspěšnou politickou práci nejen v kraji, ale především v krajském městě. I díky tomu nabízíme prověřenou, kompetentní znalost potřeb i příležitostí, které náš region nabízí. Do krajské politiky chceme přinést energii i progresivní myšlenky, s nimiž v současné době krajské město měníme. Těší mě dosavadní spolupráce demokratických subjektů ve vedení Královéhradeckého kraje, které jej během posledních čtyř let úspěšně vedly,“ doplnila předsedkyně HDK Pavlína Springerová.  

„Naším cílem je na kandidátku vyslat osobnosti i z menších měst a vesnic. Právě oni přinesou lokální témata, která trápí naše regiony. LES budou zastupovat výrazné tváře z komunální politiky, především z Trutnovska,“ řekl místopředseda LES Jan Balcar.  

Tiskové konference se zúčastnila předsedkyně Liberálně ekologické strany Džamila Stehlíková a místopředseda hnutí Starostové a nezávislí Jan Farský. 

Představení dalších kandidátů společné kandidátky proběhne 23. března 2024. 

Romana Matula

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme