Kanalizace už slouží občanům

Splaškovou a dešťovou kanalizaci vybudovali při jedné akci

21. 11. 2016
Červený Kostelec – Největší a nejvýznamnější investiční akcí letošního roku v Červeném Kostelci bylo vybudování splaškové kanalizace v lokalitách Stolín a Mstětín. Naplánovaná práce byla dokončena v termínu a ještě ve větším rozsahu, než byl původní záměr. 
Když už byly zmíněné lokality rozkopané, tak jsme rozhodli vybudovat zároveň při jedné práci i kanalizaci dešťovou. Ve finále byl na většinu cest položen nový živičný povrch. Práce nyní završuje úprava návsi, tak aby zde vznikl pěkný a důstojný střed obce,“ vysvětlil starosta Rostislav Petrák. 
S výstavbou splaškové kanalizace se začalo už v loňském roce. Letos se na páteřní svod budovaly přípojky k nemovitostem a dešťová kanalizace. Obyvatelům okrajových částí města se nyní podstatně zvýšil komfort bydlení. 
Stavba byla hodně komplikovaná, jelikož mezi domy jsou úzké profily. Složité to bylo především pro techniku. Obyvatelé po celou dobu stavbu bez problémů tolerovali, i když žít na staveništi nebylo jednoduché. Podařilo se snad dobudovat vše ke spokojenosti všech,“ poděkoval místním obyvatelům starosta. 

Náchodský deník
titulní strana

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme