Do Otakarovy ulice se zakously stroje

V Hořicích byla zahájena rekonstrukce Otakarovy ulice Zdroj: http://jicinsky.denik.cz/zpravy_region/do-otakarovy-ulice-se-zakously-stroje-20160818.html

24. 8. 2016

Obyvatelům Otakarovy ulice minulý týden začaly krušné časy. Oficiálně byla zahájena první etapa plánované rekonstrukce, při které dojde k výměně plynovodu, splaškové i dešťové kanalizace a vodovodního řadu. Dodavatelská firma Merit Bau CZ a.s. navezla stavební materiál a kompletně připravila staveniště.

Se stavebnímu pracemi se začalo ve spodní části ulice u hasičárny.

Stavební práce nyní probíhají v jižní části Otakarovy ulice a postupovat budou směrem nahoru až po ulici Štáfovu.

Místo je stále ještě průjezdné, i když s určitým omezením řidiči počítat musí.

Ještě se dá projet, ale během čtrnácti dnů až měsíce dojde k úplné uzavírce. Objízdné trasy budou samozřejmě vyznačeny a uděláme vše pro to, aby se obyvatelé dostali do svých domovů s co nejmenšími komplikacemi. Proto budou stavební práce probíhat vždy jen na krátkém, zhruba padesátimetrovém úseku a postupně postupovat," upřesnil dopady rekonstrukce na řidiče místostarosta Martin Pour.

Oprava Otakarovy ulice je největší investiční akcí města pro tento rok. První etapa vyjde zhruba na šestnáct miliónů. Město přispěje částkou ve výši sedm a půl miliónů a Vodohospodářská společnost Jičín zaplatí přibližně osm miliónů korun.

Tato část výstavby by měla být hotová do konce letošního roku. Začátek druhé etapy je naplánován na jaro příštího roku.

Hodně záleží na počasí. Pokud by byla mírná zima, jako tomu bylo v loni, s druhou etapou bychom mohli začít dříve," představuje plán rozsáhlé rekonstrukce ulice architekt Martin Pour.

Jičínský deník

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme