Bělík: Sociální služby nám nejsou cizí

Nechceme a nemusíme spoléhat jen na to, s jakou pomocí přijde vláda. Lidem, kteří se ocitají kvůli epidemii koronaviru v potížích, pomáhají i členové místních organizací TOP 09 Hradec Králové a Trutnov. Během prosince 2020 uspořádali menší předvánoční sbírku pro tři sociální zařízení v Královéhradeckém kraji. Další sbírky se připravují na březen.

12. 2. 2021

Jako vysokoškolského studenta oboru sociální práce mě velice potěšilo, že se do sbírky zapojilo tolik členů obou místních organizací TOP 09. V letošním roce připravujeme další sbírky pro sociální zařízení v našem kraji, kdy chceme zapojit i další místní a regionální organizace TOP 09,“ uvedl hlavní koordinátor sbírek a člen sociálního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje Filip Bělík.

Členové TOP 09 zprostředkovali polohovací pomůcky, výtvarné pomůcky a roušky pro klienty i personál Denního stacionáře pro seniory – Centra sociální pomoci a služeb v Hradci Králové a také do domova pro seniory v Lamperticích.

Rukavice, roušky a sladké muffiny dovezli do Domu Matky Terezy. Tato sociální služba poskytuje noční noclehárnu pro lidi bez domova v Hradci Králové.

„Jistě má náš stát a neziskové organizace postupy a prostředky, jak pomáhat těmto lidem systémově. Ale současná mimořádná doba žádá mimořádná řešení. Rádi jsme proto pomohli,“ doplnil ředitel Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové Matěj Ondřej Havel.

Romana Matula

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme