TOP 09 povede do voleb šéf KV Areny Maleček

14. 8. 2013

KARLOVARSKÝ KRAJ TOP 09 a Starostové už mají jako první strana v kraji téměř jasno v tom, jak bude vypadat jejich společná kandidátka pro předčasné volby do Poslanecké sněmovny. Lídrem bude zřejmě jednatel městské společnosti KV Arena Roman Maleček. Za ním by se mohli seřadit varský primátor Petr Kulhánek a současný poslanec Rudolf Chlad.

Romana Malečka jako jedničku odhlasoval v úterý krajský výbor TOP 09. A určil i v pořadí další kandidáty - právě Chlada, Petra Schallera a Petra Zahradníčka. Mezi ně se ale na sudé pozice ještě vmísí lidé, které později navrhne hnutí Starostové a nezávislí - jasné už je jméno Petra Kulhánka a jeho náměstka Jiřího Klsáka. "Všichni máme zájem sestavit co nejsilnější kandidátku," řekl krajský šéf TOP 09 Petr Zahradníček.

Celkovou krajskou kandidátku ještě musí schválit 5. září výkonný výbor TOP 09 v Praze. Kdyby se stal poslancem primátor Kulhánek, dokázal by podle Zahradníčka obě funkce skloubit. "Pokud bych mohl aspoň trochu zbrzdit rozšiřující se vlnu levice, stálo by to za to," poznamenal Kulhánek.

Z malého Karlovarského kraje obvykle vzejde pět poslanců - při minulých volbách získala po jednom křesle ČSSD, ODS, TOP 09, KSČM a Věci veřejné.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme