Jednatel KV Areny a radní města Roman Maleček je od jara v jednom kole

25. 5. 2012

V březnových KRL jste uvedl, že se KV ARENA staví na nohy. Platí to stále?

Platí. To, že KV Arena vykáže za rok 2011 zisk v řádu milionů korun, je dobře. Bude to poprvé v historii od otevření roku 2009, ale nechci to přeceňovat.

• Blíží se konec záruk na halu a technologii. Jaké vytváříte rezervy na provoz?

Rezervy má vytvářet město, které je majitelem 95 procent majetku a technologií. Až nám skončí záruky, musíme na to myslet. KV Arena je velký objekt, kde reklamace vše neřeší. Vidím to tak, že po záruce budeme muset pro bezproblémový vchod arény připravit dostatečný objem financí. Doteď řešíme kolaudační závady.

A to nás čekajíúpravy s napojením bazénového centra na odpadní teplo a energie z haly. Původní projekt bazénu nepočítal s využitím veškeré energie. Dolaďujeme vše, aby se veškerá energie z haly beze zbytku a co nejhospodárněji využívala. Nyní věnujeme velkou pozornost finiši bazénového centra, tak aby 24. září se mohlo převzít a začít  provozovat.

Poučeni z komplikací, které nastaly po zprovoznění haly, se staráme, aby otevření bazénu bylo bezproblémové. Čekají nás kontroly hygieny, revize, chystáme webové stránky, dolaďujeme gastrocentrum, aby vše klaplo a sloužilo, jak má. Spolu s tím se řeší v hale reklamace s výměnou dlažeb, montáže mantinelů, uchycení pódia a izolace. Práce probíhají od dubna, ale naplno se rozeběhly až po rozmrazení plochy. V tréninkové hale chystáme kurzy in-line bruslení a další akce.

• Červnový program KV Areny je hodně nabitý.

Ano, od prvního dne, kdy pořádáme Den dětí, další akce je naplánována od osmého do desátého června,kdy se Aréna přemění v basketbalový stánek a přivítáme ženské národní týmy z Austrálie, Turecka , Maďarska a „české lvice“.Na 22. června chystáme Lemond Dance Show pro mladou generaci, na kterou přijede sedm nejlepších DJ,
a svalnatá těla si diváci užijí 30. června při MS v kulturistice.

• Stihnete dovolenou?

Letos tak tři nanejvýš čtyři dny. Plno času trávím kolem dokončení bazénu, když k tomu připočtu práci radního, basketbal a práci ve vlastní firmě, zbývají mi fakt jen ty čtyři dny.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme