Vitula: Rozšíříme kapacitu školky

19. 8. 2015

Zatímco pro děti ze Židlochovic se v místní školce místo najde, pro ty z okolních obcí už kapacita nestačí. I proto ji plánuje vedení města rozšířit. „Velký zájem o umístění do školky u nás mají lidé, kteří sem dojíždějí za prací. Ale kapacita na to nestačí. Proto ji rozšíříme o jednu třídu,“ vysvětlil židlochovický starosta Jan Vitula
Židlochovickou školku nyní navštěvuje 155 dětí. Nová třída zajistí místa pro dalších dvacet dětí. „Rodiče to určitě ocení. Míst v mateřské škole je u nás málo,“ uvedla Iveta Hrbatá. 

Ve městě rok od roku stoupá počet obyvatel. „Přibývá u nás rodin s dětmi. Lidé se k nám stěhují a staví tu nové domy. Nyní musíme odmítat děti z jiných obcí. Do budoucna bychom ale museli odmítat i ty naše,“ upozornil starosta Vitula. 
Školku nebude obec přestavovat. Jen ji uvnitř upraví. „Zrušíme knihovnu a další nepoužívané prostory,“ řekl Vitula. Změny mají stát mezi půl a jedním milionem korun. 

Zatím není jasné, kdy obec začne školku rozšiřovat. Zatím ji totiž zatepluje. Až pak přijde řada na novou třídu. Podle plánu bude hotovo zhruba na začátku druhého pololetí školního roku. „Ideálně ji otevřeme v lednu nebo v únoru. Nejpozději ale příští školní rok,“ tvrdí Vitula.

Zdroj: Brněnský deník, 19.8.2015, str. 6

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme