Třetina: Sport má spojovat, ale v posledním týdnu rozděluje

18. 4. 2021

Vy, kdo mě znáte nejen z fotek, víte, že fotbalem žiju. Teď se tu o něm hodně psalo, ale taky o rasismu, nespravedlnosti nebo trestech. Celá ta kauza nás hodně rozdělila. Ve své nahotě se objevilo to, kolika lidem vadí tyhle změny nejen ve sportu. Rozhodnutí UEFA pak spustilo lavinu, nad kterou občas žasnu.
Přátelé, já si opravdu nemyslím, že na hráč na hřišti se zakrytou pusou nejde k soupeři, aby mu nabídl kytici fialek nebo mu řekl, že mu nevyhovuje jeho styl hry. A vadí mi, že dost lidí hájí tohle jednání tím, že to nebylo na kameře. Výmluvy. Tohle na hřiště prostě nepatří. UEFA dala exemplární trest, o tom žádná, ale vůbec se nemluví o tom, že stejná EUFA dala Slavii 400 000 000 korun za postup.
Když to řeknu na rovinu - pokud chcete hrát něčí soutěž a inkasovat jeho peníze, asi bude chtít dodržovat jeho pravidla. Není možné brát peníze a zároveň dělat gesta. Navíc celé chování hráče Kúdely výrazně poškodilo celý tým. Pět minut před koncem utkání se musí hráč, pokud chce být vítězem, ovládat. Takto se místo skvělého výkonu Slavie, hloupého chování trenéra Glasgow a likvidačního zákroku na gólmana Slavie (který mimochodem měl být také výrazně tvrdeji potrestán) řeší úplně jiná kauza. Ke škodě Slavie a celého českého fotbalu.
Pro mě je tahle kauza jasná. Nemám, co dál řešit. Reakce na ní ukázaly, jak moc hodně lidí obecně štve, že některé hodnoty jsou vnímány jinak. Ani já z toho často nejsem nadšen, ale to je jiný příběh.

Tomáš Třetina, Váš senátor za Znojemsko

V Moravském Krumlově dne 18. dubna 2021

Štítky
Osobnosti: Tomáš Třetina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme