TOP 09, KDU-ČSL a Tábor 2020 budou v Jihočeském kraji kandidovat společně

3. 4. 2024

Druhé největší město Jihočeského kraje si zvolili symbolicky. Hnutí Tábor 2020 je tam dlouhodobě úspěšné, a to především díky nezávislým odborníkům i osobnostem, které jej tvoří. V podobném duchu se nese celá kandidátka Společně pro jižní Čechy. Shromažďuje lidi, kterým není dění v jejich bydlišti lhostejné. Jsou mezi nimi úspěšní starostové, zastupitelé, učitelé, zdravotníci, zemědělci i umělci.

 

Rodiny, infrastruktura, vzdělání i životní prostředí jsou naší společnou prioritou

 

Společně pro vás na kraji v týmu s KDU-ČSL a Tábor 2020 pracujeme už čtyři roky. V jižních Čechách se nám podařilo zlepšit stav infrastruktury, opravovat školy i najít dostatečné využití pro letiště. Fotbalovou terminologií by se však řeklo, že s naší prací ještě nejsme ani v poločase. Pro krajské volby v roce 2024 jsme vsadili na silný tým, který má odborné zázemí z různých oblastí. Navíc umí najít řešení pro větší města i pro rozvoj venkova,” vysvětluje Pavel Klíma (TOP 09), lídr kandidátky Společně pro jižní Čechy, poslanec a současný náměstek hejtmana Jihočeského kraje pro oblast školství a sportu.

 

Chceme, aby jižní Čechy byly místem, kde se rodinám dobře žije. Rodina je základ kraje a naší prioritou je, aby rodiny na jihu zůstávaly. Už dnes poskytujeme z krajského rozpočtu na 60 milionu korun na podporu dětí. Budeme podporovat i dostavbu startovacích bytů a také investovat do vzdělání. A to nejen ve městech, ale i na venkově. Proto chceme posílit dlouhodobě dobře fungující program obnovy venkova ” dodává Šimon Heller, zastupitel Jihočeského kraje a poslanec (KDU-ČSL).

 

Kvalita života se odvíjí od prostředí, ve kterém žijeme. Chceme řádně pečovat o přírodní zdroje. Prosadíme ještě větší spolupráci s odbornými pracovišti. Zcela zásadní a pro příští generace potřebná je ochrana zdrojů pitné vody, povrchových i podzemních. Jihočeská vodárenská soustava zásobuje přes 400 tisíc obyvatel pitnou vodou. Naší prioritou je její dlouhodobá udržitelnost a maximální využití pro zásobování především jihočeských měst a obcí. Tam, kde to není ani dlouhodobě možné, pomůžeme odloučeným lokalitám s přípravou lokálních soustav formou vhodného dotačního programu”, uzavírá Jiří Fišer, radní Jihočeského kraje a někdejší starosta Tábora (hnutí Tábor 2020).

 

  

Klíčovými body programu koalice Společně pro jižní Čechy jsou zlepšení stavu jihočeských silnic a dálnic a definitivní dokončení dálničního spojení s Prahou i Rakouskem, zlepšování i rekonstrukce škol, zvýšení motivace učitelů pro zůstávání v kraji, budování sportovišť, tréninkových center, cyklistických tras i tělocvičen, budování startovacích bytů, péče o životní prostředí i zlepšování kvality jihočeského zdravotnictví.

 

Svůj program koalice Společně pro jižní Čechy bude postupně zveřejňovat na webu

https://www.spolecneprojiznicechy.cz. Na něm najdete i kompletní složení kandidátky. 

Eva Marečková

Přílohy
PDF Kandidátní listina Společně pro jižní Čechy.pdf (63.6 kB)
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme