VV a TOP 09: Své místo máme

Kroměřížský deník

17. 9. 2011

Vydobyli jsme si tu své stálé místo. Tak zpětně hodnotí dosavadní dvouleté působení na politickém poli Kroměřížska šéfové dvou místních organizací TOP 09 a Věcí veřejných (VV).

Druhá zmíněná přitom byla jednu dobu v Kroměříži před zánikem, konkrétně poté, co byl ze strany vyloučen její předseda Lukáš Majda. Jeho straničtí kolegové ho chtěli podpořit a s členstvím skoncovat. Nakonec se tak ale nestalo.

„Sešla se základní buňka a usnesla se na novém předsedovi. Stala se jím Marcela Entrová, která funkci zastává dodnes,“ připomíná zlínský poslanec za VV Martin Vacek.

Podle něj se strana v Kroměříži během uplynulých dvou let uchytila.

„Kolem bývalého předsedy, který ztratil naši důvěru, se sice na nějakou dobu vyskytly problémy, ale celkově je už situace stabilizovaná,“ doplnil Vacek.

Kroměřížský klub VV nyní čítá zhruba čtrnáct lidí. „Musím říct, že jich přibývá. Minimálně jednoho člena máme také v kroměřížském zastupitelstvu,“ informovala Marcela Entrová, která byla v minulých dnech navíc zvolena místopředsedkyní stranické krajské rady.

Regionální buňka druhé jmenované strany, tedy TOP 09, byla pro region Kroměřížska založena 15. října 2009, přímo ve městě pak 19. února 2010 a v Holešově 30. června letošního roku.

„TOP 09 v našem politickém spektru dlouho chyběla. Za více než dva roky existence si vydobyla silnou pozici v rámci celé republiky i jednotlivých regionů, Kroměřížsko nevyjímaje,“ pochvaluje si předseda místní organizace TOP 09 Kroměříž Emil Sedlařík.

Program se prý straníkům v regionu daří naplňovat, a to především prostřednictvím zastupitelů a členů jednotlivých výborů města.

„V Kroměříži se nyní například pracuje na sportovním centru, o které jsme usilovali. Aktivně také řešíme kauzu Otosanu a vážanského hliniště,“ poznamenal Sedlařík.



Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme